Beypazarı İkinci Bir Safranbolu Olma Yolunda - Son Dakika
Güncel

Beypazarı İkinci Bir Safranbolu Olma Yolunda

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ilçeyi her anlamda dünya kenti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

04.02.2017 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ilçeyi her anlamda dünya kenti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Safranboluya benzer tarihi dokusuyla son yıllarda büyük ziyaretçi alan Beypazarı ilçesinin Belediye Başkanı Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde alt yapı çalışmalarıyla alakalı çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini, Beypazarı'nı başkentin en gözde ilçesi yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Kuyumcular sokağının restoresi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e kendilerine verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Kaplan, "Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekle birçok sorunun üstesinden geldik. İlçeye hakim bir tepe olan Hıdırlık Tepesi'ndeki çalışmayı bu yıl içinde tamamlamayı planladık.

Bittiğinde çok güzel ve insanların ilgisini çeken bir yer olacak. Çarşı içinde eski Kuyumcular Sokağı'nda bulunan tarihi dükkanları restore anlamında yenilemeye başladık. Kuyumcular Sokağı'nı eski dönemlerdeki canlılığına kavuşturmaya çalışıyoruz." dedi.

UNESCO'ya başvuru

İlçede bulunan 4 müzeyi geçen yıl 100 bin dolayında ziyaretçinin gezdiğini bildiren Kaplan, "Bu, küçümsenecek bir rakam değil. Beypazarı'na her gelen müzeleri gezmiyor. İlçemiz, yılda yüzbinleri aşan turist almaktadır.

Bu yılki çalışmalarımızda turizm anlamında tanıtımlara önem veriyoruz. Amacımız işletmelerin bir şeyler kazanmasıdır. UNESCO'ya başvurumuz oldu. Beypazarı ilçesinin tarihi yapılarını, konakları, hanları ve hamamları ile turizme ivme kazandıracak şekilde tüm çalışmaları destekliyoruz. İlçeyi her anlamda dünya kenti yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı İkinci Bir Safranbolu Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement