Bildiklerinizi Unutun: Yeni Bmw 5 Serisi - Son Dakika
Otomobil

Bildiklerinizi Unutun: Yeni Bmw 5 Serisi

Bildiklerinizi Unutun: Yeni Bmw 5 Serisi

CARMEDYA.COM – Tepeden tırnağa yenilenen BMW 5 Serisi, sınıfına getirdiği yenilikçi teknolojileriyle Türkiye’de satışa sunuldu.

19.06.2017 14:31

CARMEDYA.COM – Tepeden tırnağa yenilenen BMW 5 Serisi, sınıfına getirdiği yenilikçi teknolojileriyle Türkiye'de satışa sunuldu.

Muğla'nın Akyaka ve Kaplankaya bölgelerini kapsayan virajlı ve zaman zaman bozuk satıhlı yol şartlarında yenilenen model ailesinin 520d versiyonu bize eşlik etti.

Lansmanla birlikte BMW 5 Serisi Sedan'ın büyük başarısını sürdürmeyi hedefleyen yedinci nesil 86 bin euro'dan başlayan fiyatlar ile Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında yerini aldı.

Türkiye'de ilk etapta 190 HP güç üreten 2.0 litre dizel motora sahip 520d ve 252 HP güç üreten 2.0 litre benzinli motora sahip 530i versiyonlarıyla satışa sunulan modelde Sport, Prestige ve Luxury donanım paketleri arasında tercih yapılabiliyor.

Yeni yüzüyle daha ağırbaşlı ve daha dinamik bir görünüm sunan 5 Serisi, 4935 mm. uzunluğa sahip.

Daha fazla konfor ve iç hacim, daha fazla tavan yüksekliği, daha fazla diz mesafesi ve 530 litre bagaj kapasitesi sunmak üzere arttırılan boyutlara rağmen BMW EfficientLightweight akıllı hafif mühendislik konsepti yüksüz ağırlığın önceki gövdeye kıyasla 100 kilogram daha hafif olmasını sağlıyor.

Yeni gövde ağırlığı ve gelişmiş aerodinamik yapısıyla otomobil 0.22 Cd sürtünme katsayısına ve dolayısıyla yüzde 12'ye kadar azaltılan yakıt tüketimi değerlerine sahip.

Aynı platformu paylaşmasının da etkisiyle 7 Serisi ile benzer tasarım detaylarıyla oldukça prestijli bir görünüm sunan 5 Serisi, iç mekan tasarımında da bu şık detayları fazlasıyla yansıtıyor ve elit, ferah ve şık bir iç mekan ile sürüşün keyfine varıyorsunuz.

Geleceğin otomobillerinin otonom yani sürücüsüz araçlardan geçtiğini düşünen otomotiv sektöründe en radikal adımlardan birisini yenilenen 5 Serisi'nde görmek mümkün.

Yeni BMW 5 Serisi yarı bağımsız sürüş için en üst seviyede akıllı sürüş asistan sistemleri ve dijital park hizmetleri ile donatılmış. Zorlu durumlardan kaçınma yardımı ve kavşak trafik uyarısı gibi yeni özelliklerle birlikte Şerit Değiştirme Asistanı ve aktif yandan darbe korumalı Şeritte Tutma Asistanı da bulunuyor. Şeritte Tutma Asistanı, şerit çizgilerini ve otomobilin etrafındaki alanı izleyerek düzeltici direksiyon müdahalelerinde bulunuyor.

Sürüş Deneyimi Kontrolü sistemi, COMFORT, SPORT ve ECO PRO sürüş modlarına erişim sağlıyor. Bu modların her biri otomobilin karakterini belirleyen kendi süspansiyon, motor ve şanzıman ayarlarına sahip. Artık Dinamik Amortisör Kontrolü ve Professional Navigation Sistemi ile birlikte alınılabilen dördüncü bir Sürüş Deneyimi Kontrolü olarak ADAPTIVE de sunuluyor. Bu özellik,direksiyonun, Dinamik Amortisör Kontrolünün ve Steptronic sistemlerin mevcut sürüş stiline ve otomobilin önündeki rotaya otomatik uyum sağlamasını mümkün kılıyor.

Yeni BMW 5 Serisi'nin fonksiyonlarını kumanda etmek için dört seçenek sunuluyor. Bunlar arasında, çok işlevsel BMW Harekete Duyarlı Kumanda (BMW Gesture Control), doğal konuşma dilini algılayan sesli kumanda sistemi, hassas dokunmatik ekran ve herkesçe bilinen iDrive Dokunmatik Controller yer alıyor. Ek olarak, merkezi bilgi ekranı da büyük, bağımsız olarak yapılandırılabilen kareler şeklinde görüntülenen menüleriyle yeni bir arayüz tasarımına sahip.

Tam renkli BMW Head- Up Display'in en son nesli öncekine göre yüzde 70 oranında daha geniş bir yansıtma yüzeyine sahip ve trafik işaretleri, telefon rehberleri, radyo istasyonları, müzik parçaları, navigasyon talimatları ve yardım sistemlerinden gelen uyarıları görüntülüyor.

Çevre Görüş Kamera Sistemi ve 3D Görüntü, Park Asistanı Plus sisteminin bir parçasını oluşturuyor ve zor durumlarda manevra yapmayı destekliyor.

20 hava odacığı ve maksimum sekiz farklı masaj programı içeren koltuklar oldukça konforlu. 5 Serisi kullanıcısına torpidoda yer alan kartuşlar aracılığıyla sekiz farklı koku seçeneği sunuyor.

Bu arada en önemli yenilik ise artık aracınızı akıllı kumanda ile dışarıdan da hareket ettirebiliyor olmanız. Aracınızın uzaktan kumandasıyla motoru çalıştırabilir, dar park alanlarından tek dokunuşla aracınızı çıkartabilirsiniz. Uzaktan kumanda ile aracın içinde sürücü olmaksızın 7.5 metre mesafeye kadar aracı hareket ettirebiliyorsunuz. Araç önüne bir engel çıktığında direksiyonu çevirerek, kaçınma manevrası yapıyor ve önde ve arkada kaçamayacağı bir engel olunca otomatik olarak duruyor.

Kısacası 5 Serisi size tüm bu yüksek teknoloji özellikleriyle otomobil hakkında bildiklerinizi unutturacak türden yenilikleriyle sınıfını standartlarını yeniden belirliyor.

Yazı: Önder Canözer – Fotoğraflar: BMW

Mekan: Akkaya – Kaplankaya/ Muğla

The post Bildiklerinizi Unutun: Yeni BMW 5 Serisi appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Bildiklerinizi Unutun: Yeni Bmw 5 Serisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement