Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" Paneli - Son Dakika
Güncel

Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" Paneli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "Kadına karşı ayrımcılığın en acı sahnelerinden bir tanesi de 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yaşanılan ve seçilmiş bir milletvekilinin, Merve Kavakçı'nın şahsında, başörtülü kadınlara ve ailelerine yaşatılan had bildirme kampanyasıydı.

14.07.2017 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "Kadına karşı ayrımcılığın en acı sahnelerinden bir tanesi de 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yaşanılan ve seçilmiş bir milletvekilinin, Merve Kavakçı'nın şahsında, başörtülü kadınlara ve ailelerine yaşatılan had bildirme kampanyasıydı." dedi.

ATO Congresium'da AK Parti Genel Merkezince düzenlenen "Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneli yapıldı.

Kan, genel başkanlık olarak 15 Temmuz darbe girişiminin insan hakları açısından anlatılması için bu panelin düzenlendiğini belirterek, hain darbe girişiminin 80 milyon vatandaşının en temel hakkı olan "yaşama hakkı"na karşı yapıldığını söyledi.

O gece milletin sadece ellerinde bayraklar, göğüslerinde iman ve vatan sevdalarıyla darbeci hainlere karşı koyduklarını ifade eden Kan, o hainlerin "genç, yaşlı, kadın, çocuk" demeden masum insanları korkakça ve kalleşçe katlettiklerini vurguladı.

Kan, o gece yaşananları hatırlatarak, 15 Temmuz verilen silahsız sivil mücadelenin, dünya siyasetinde emsalsiz bir demokrasi mücadelesi olduğuna dikkati çekti.

"İnsan hakları" dendiğinde, nedense akıllara "insan hakları ihlalleri"nin geldiğine işaret eden Kan, "Aslında 'Türkiye açısından insan hakları' denildiğinde, AK Parti'nin iktidarı ve son 15 senedir yaşanılanlar değerlendirildiğinde durumu hayret ve hayranlıkla değerlendirmemek mümkün değil. AK Parti adeta 'bir insan hakları devrimi' gerçekleştirmiştir. Bu süreçte Türkiye, uluslararası alanda sadece kendi milli menfaatleri için değil aynı zamanda dünyadaki mazlumlar için de çaba sarf etmiştir." diye konuştu.

"Tarihin kara sayfalarına gömüldüler"

Kan, AK Parti yönetimi boyunca milletin huzur içerisinde daha özgür olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'de 'öteki' muamelesi görüp, en temel hak ve özgürlüklerinden sistem tarafından mahrum bırakılanlar, artık büyük mücadelelerle gerçekleştirilen reformlar neticesinde devlet nezdinde hak ettikleri şekilde eşit vatandaş muamelesi görüyor. Eski Türkiye'de 'öteki' muamelesi gören bir grupta en hafif ifadeyle, 'fikir, vicdan ve ifade hürriyeti ihlallerine ve kadına karşı ayrımcılığa maruz kalan başörtülü kadınlardı'.

Kadına karşı ayrımcılığın en acı sahnelerinden bir tanesi de 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yaşanılan ve seçilmiş bir milletvekilinin, Merve Kavakcı'nın şahsında, başörtülü kadınlara ve ailelerine yaşatılan had bildirme kampanyasıydı. Bu aslında milli iradeye yapılan adı konmamış bir darbeydi. Halk arasında zaten asla itibar görmeyen bu saçma sapan ayrımcılık ve onu uygulayanlar da tarihin kara sayfalarına gömüldüler."

Ravza Kavakcı Kan, artık Türkiye'de demokrasinin kendine sunduğu nimetlerin bilincinde tepeden bakan siyasetçilere prim vermeyen, onlara tahammülü olmayan, haklarını meşru yollarla sonuna kadar özgüvenli bir şekilde savunabilen bir anlayışın bulunduğunu kaydetti.

Panelde, Cumhurbaşkanlığınca Türkçe ve İngilizce hazırlanan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" ile TRT tarafından İngilizce hazırlanan "History and Memory, TRT World in the Face of the July 15 Coup" kitapları konuklara dağıtıldı.

"Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" panelinde, yabancı medya temsilcileriyle AK Parti teşkilatından bazı isimler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement