Bor İşçileri İşten Çıkartılmalarını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Bor İşçileri İşten Çıkartılmalarını Protesto Etti

Bor İşçileri İşten Çıkartılmalarını Protesto Etti

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bulunan, Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü Kestelek Açık İşletme ve Konsantratör Birimi'nde üretime ara verdi.

04.01.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bulunan, Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü Kestelek Açık İşletme ve Konsantratör Birimi'nde üretime ara verdi. İş akitlerine son verilen yaklaşık 150 işçi bugün tesis önünde yürüyüş yaparak tepkilerini dile getirdiler. Tazminatlarının ödenmemesi için kendilerinin işten çıkartıldığını söyleyen işçiler, kendilerine sahip çıkalmasını istediler.

Mustafakemalpaşa'ya bağlı Kestelek Köyü'nde bulunan, Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü Kestelek Açık İşletme ve Konsantratör Birimi'nde, 100'e yakın işçinin iş aktinin işveren tarafından fesh edildiği öne sürüldü. Bugün tesis önünde toplanan işçiler idare binasına kadar yürüdüler. Benzer uygulamanın her yıl yanadığını açıklayan işçiler, "Bir yıl dolmadan sözleşmemizi iptal ediyorlar. Gerekçe olarak işletmede yeterli bor madeninin olmaması gösteriliyor. Amaçları bizlere tazminat vermemek. Daha sonra tekrar işe alıyorlar. Devletin bizlere sahip çıkmasını, sosyal haklarımızı korumasını istiyoruz" dediler. Bu sırada kendileriyle konuşmak isteyen işletme memurunu, alkış tutarak konuşturmadılar.

Kış ayında işsiz kaldıklarını söyleyen işçilerden oluşan bir grup,daha sonra tesisyöneticileriyel görümek için bir grup oluşturdu. Bu gruba, CHP eski Milletvekili Mehmet Küçükaşık'ta işçiler adına katıldı. Küçükaşık, yaptıkları görüşmelerden sonra işçilerin bir ay sonra tekrar işbaşı yaptırılacağını söyledi.

Tepkilerini gösteren işçiler daha sonra tesisten olaysız bir şekilde ayrıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bor İşçileri İşten Çıkartılmalarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement