Bossa'nın Genel Müdürü Lütfi Soyupak Oldu - Son Dakika
Yerel

Bossa'nın Genel Müdürü Lütfi Soyupak Oldu

Bossa\'nın Genel Müdürü Lütfi Soyupak Oldu

Türk tekstil sanayinin öncü kuruluşlarından Bossa'da genel müdürlük görevine Lütfi Soyupak getirildi.

13.08.2012 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk tekstil sanayinin öncü kuruluşlarından Bossa'da genel müdürlük görevine Lütfi Soyupak getirildi. Soyupak bu göreve getirilmeden önce Bossa Dış Giyim ve Gömleklik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Bossa CEO'su Can Piyale ise aynı tarihte sağlık sorunlarını nedeniyle görevinden ayrıldı.

Soyupak, Türk tekstilinin köklü, öncü ve en büyük kuruluşlarından birisi olan Bossa'da genel müdürlük görevini üstlenmesinden dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bossa 61 yıllık tecrübeye sahip, yıllık ortalama 240 milyon USD cirosu, 110 milyon USD'lik ihracatı olan, 2500 kişilik istihdam yaratan, geçtiğimiz 7 yılda 130 milyon dolar yenileme yatırımı yapmış, Türk tekstilinin köklü ve seçkin bir şirketidir. Bossa önümüzdeki yıllarda yenilikçi yatırımları ve çevreci ürünleri ile uluslar arası rekabette Türk tekstilini öne geçirecek ve örnek teşkil edecek hamleler yapmaya devam edecektir."

Adana'da 1951 yılında kurulan Bossa, 2008 yılından Akkardan Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından satın alınmış, 2012 yılı Mart ayında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Valid Faruk Ebubekir'in vefatı üzerine 8 Mart 2012 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine

Can Uğurcan Kantül getirilmişti.

Adana'da 1961 yılında doğan Lütfi Soyupak, Tarsus Amerikan Koleji ve ODTÜ

Ekonomi Bölümünü

bitirdi. Eğitiminin ardında iş hayatına 1988 yılında bir Sabancı Holding şirketi olan Exsa'da başlayan Soyupak, 1993 yılında Bossa'da ihracat satış uzmanı oldu ve aynı şirkette çeşitli kademelerde çalıştı.

Soyupak, Bossa Genel Müdürlüğü görevine getirilmeden önce Bossa Dış Giyim ve Gömleklik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Soyupak İngilizce biliyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bossa'nın Genel Müdürü Lütfi Soyupak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement