Brüksel'deki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Brüksel'deki Terör Saldırıları

Belçika, Brüksel'deki terör saldırılarında ölenlerin yasını tutuyor.

23.03.2016 16:25

Belçika, Brüksel'deki terör saldırılarında ölenlerin yasını tutuyor.

Saldırıların kurbanları anısına ülke genelinde, yerel saatle 12.00'de (TSİ 13.00) saygı duruşuna bulunuldu.

Başkent Brüksel'deki anmalarda, AB Komisyonu binasındaki saygı duruşuna Belçika Kralı Philippe, Kraliçe Mathilde, Başbakan Charles Michel, Başbakan Yardımcısı Didier Reynders, Fransız Başbakanı Manuel Valls, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve komisyon üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından, Juncker, Michel ve Valls, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki, saldırılardan birinin gerçekleştiği Maelbeek metro istasyonuna giderek çiçek bıraktı.

Kurbanlar için mum ve duygusal notlar

Şehir merkezindeki Bourse Meydanı da kurbanların anıldığı diğer bir yer oldu.

Meydanda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, saygı duruşunda bulunup, meydana çiçek bıraktı. Mum yakan ve yazdıkları duygusal notları bırakan Brüksel sakinleri, terör saldırılarını lanetledi.

AA muhabirine konuşan bir katılımcı, geçen yılın kasım ayında Fransa'da da saldırılar gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "İnsanların bu kadar çabuk öldürülebileceğini hiç zannetmiyordum. Dünkü saldırılardan sonra çok sinirliyim, çok kızgınım. Buna karşın etrafımıza sevgi dağıtmamız lazım. İki ay önce, bir terör saldırısı sonrası Brüksel'de böyle bir toplantıya katılacağımı hiç düşünemezdim." dedi.

"Halkın teröristlerle Müslümanlar arasında ayrım yapmasını umuyorum"

Anmaya katılan Fas asıllı bir Belçika vatandaşı da hayatını kaybedenler için çok üzüldüğünü vurgulayarak, "İşe ya da okula gitmek için metroya binen bir kişinin, bir öğrencinin başına böyle bir şey gelmesi çok acı verici. Saldırılarda bazıları anne-babasını, bazıları da çocuklarını kaybetti. Çok üzgünüm bütün gece uyuyamadım." diye konuştu.

Saldırılar sonrası yaşanacak olası gelişmelerden endişe duyduklarını belirten katılımcı, "Belçika halkının teröristlerle Müslümanlar arasında ayrım yapmasını umut ediyorum. Ancak Belçikalılar, bütün Müslümanları aynı sepete koyuyor ve bunun güçlenmesinden korkuyorum." değerlendirmesini yaptı.

El Bakraoui kardeşler, farklı yerlerde saldırı düzenledi

Belçika medyası daha önce polise dayandırdığı haberinde, El Bakraoui kardeşlerin havalimanında kendilerini havaya uçurduklarını, havalimanındaki üçüncü kişinin ise Najim Laachraoui olduğunu ve yapılan bir aramada yakalandığını iddia etmişti.

Ancak Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, kardeşlerden İbrahim El Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid El Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini bildirmişti.

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren kişi ile fotoğraflarda görülen diğer bir kişinin kimliğinin ise Belçika medyasındaki haberlerin aksine belirlenemediğini ifade etmişti.

Savcı, saldırılarda, saldırganlar hariç toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 260 kişinin yaralandığını, ancak ölü sayısının artabileceğini de söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brüksel'deki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement