Btp Genel Başkanı Baş'ın Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Btp Genel Başkanı Baş'ın Yargılandığı Dava

Başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla aralarında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın da bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.

05.10.2018 15:51

Başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla aralarında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın da bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 2 sanık ile müştekiler Mustafa ve Meral Eraslan katıldı.

Duruşmada söz alan müştekilerden Mustafa Eraslan, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Müşteki Meral Eraslan da tehdit edildiğini belirterek, "Şikayetim devam ediyor. Cemaatin yapılanmasının sömürdüğü birçok insan vardır. Bu insanların sömürülmemesi için karar verilmesini istiyorum." dedi.

Müşteki avukatları da sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Haydar Baş'ın avukatı Ali Mesut Seçkin de müvekkili lehine toplanması gereken delillerin toplanmadığını, dava konusunun, 4 Şubat 2014'te katılanlardan senet alınıp alınmadığı hususu olduğunu anlatarak, adli kontrol ve el koyma kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Sanık Baş'ın avukatlarından Hakan Güler de cemaat tabirinin hukukta yeri olmadığını, müvekkilinin cemaat yapılanması ile mücadele eden kişi olduğunu belirterek, "Müvekkilim anayasaya göre kurulmuş bir partinin başkanıdır. Kendisine cemaat lideri denilemez. Bu, FETÖ'nün iddialarıdır. Cemaat yapılanması yoktur, müştekiler doğruyu söylemiyor." diye konuştu.

Duruşmada söz alan diğer sanık ve avukatları da mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esas hakkında beyanda bulunmaları için süre verilmesini, MASAK'tan rapor alınması için gerekli işlemlerine yapılmasını karara bağladı.

Adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Davanın önceki duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanık Haydar Baş'ın "yağmaya azmettirme", sanık Lütfullah Önder'in de "yağma" suçundan altı yıldan onar yıla kadar ayrı ayrı hapisle cezalandırılmasını, sanıklardan Maşallah Tarhan'ın ise "silahla kasten yaralama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Savcı ayrıca, diğer 12 sanığın eylemine uyan atılı suçları işlediklerine dair yeterli delil elde edilememesi nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istemişti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Niyazi Erarslan, Mustafa Eraslan ve Meral Eraslan "müşteki", Haydar Baş'ın da arasında bulunduğu 15 kişi "sanık" olarak yer alıyor.

İddianamede, şüpheli Haydar Baş'ın "cebir ve şiddet kullanarak birden fazla kişiyle birlikte nitelikle yağmaya azmettirme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, "açığa imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme" suçundan ise 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar olmak üzere, toplam 12,5 yıldan 23 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, diğer sanıkların da "yağma" ve "zincirleme şekilde açığa imzanın kötüye kullanılması" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Btp Genel Başkanı Baş'ın Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement