Bu Yiyecekler Diş Beyazlatıyor! - Son Dakika
Sağlık

Bu Yiyecekler Diş Beyazlatıyor!

Bu Yiyecekler Diş Beyazlatıyor!

Beyaz dişlere sahip olmak çok uzakta değil.

26.04.2017 08:50  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zerdeçal:

Her ne kadar zerdeçalın her şeyin üzerinde sarı bir iz bıraktığı söylense de sararan dişleri beyazlatırken tam tersi bir etki gösterir. Zerdeçal ayrıca antiseptik ve antibiyotik etkileri ile diş ağrısı, diş eti iltihabı ve hassas dişler gibi diş rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Adaçayı:

Toksinleri yok edici özelliğe sahip olan adaçayı diş sağlığı üzerinde de olumlu bir etki sağlar. Ada çayı yapraklarının küçük parçalar haline getirildikten sonra, ıslatılmış diş fırçasının üstüne koyulması ve dişlerin bu şekilde fırçalanması, dişlerin beyazlamasını sağlar. Adaçayı yaprakları dişleri beyazlattığı gibi, diş macunlarının içerdiği kimyasallara da sahip olmadığından, sağlıksal sorunlara neden olmayacaktır.

Fesleğen:

Diş beyazlatmada kullanılan etkili çözümlerden biridir. Diş beyazlatmanın yanı sıra diğer ağız ve diş sağlığı sorunlarında da oldukça etkilidir. Diş minesini ve diş yapısını korumaya yardımcı olur. Fesleğen yaprakları güneşte kurutulur. Ardından ezilerek toz haline getirilir. Bu toz diş macunu ile karıştırılır ve her gün kullanılır.

Badem Ve Ceviz:

Bu sert yiyecekler diş plaklara sürtünerek diş yüzeyindeki lekelerin çıkmasına katkıda bulunuyor.

Çilek:

Çileği dişlerinize sürerseniz ya da sadece bir avuç çilek bile yeseniz dişlerinizin üzerinde lekeler oluşmasını engelleyecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta ağzınızı mutlaka çalkalamaktır. Çünkü çileğin içerisinde bulunan asit ve şeker uzun süre kaldığında diş minesine zarar verecektir.

Armut:

Bu sert meyve de dişlerdeki yemek kalıntılarını uzaklaştırarak, dişlerin temiz ve parlak kalmasını sağlıyor ve lekelere yok açan bakterilerin oluşmasını önlüyor.

Muz:

Muz kabukları da sarı dişleri beyazlatmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. Mükemmel bir diş beyazlatıcıdır. Muz kabuğu ile dişler ovulur. Yaklaşık 15 dakika bekletildikten sonra ağız çalkalanır. Muz kabuğu rendelenerek diş macununa eklenir ve dişler bu macun ile fırçalanır.

Portakal:

Portakal kabuklarının iç tarafı dişleri beyazlatıcı olarak bilinir. Kuru portakaldan elde edeceğiniz macunu ise diş fırçası yardımıyla dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada 1–2 kez tekrarlarsanız farkı göreceksiniz.

Süt Ve Yoğurt:

Süt ve süt ürünleri, yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde dişleri güçlendirirken, diş minesinin de daha sağlıklı ve beyaz olmasını sağlıyor.

Elma:

Elma, diş etlerini güçlendiriyor ve fazla miktarda su içerdiği için tükürük üretimini artırarak dişlerin beyazlamasına katkıda bulunuyor. Kötü nefes kokusu ve ağızda plaklara yol açan bakterileri etkisiz de hale getiriyor.

Su:

Tükürük seviyesini yüksek tutarak ağız içinin temiz kalmasını sağlar. Özellikle leke yapıcı özellikleri bilinen yiyecekler tüketilirken ara ara su içmek bu etkiyi azaltır.

Kaynak:

Kaynak: mahmure.hurriyet.com.tr

Son Dakika Sağlık Bu Yiyecekler Diş Beyazlatıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement