Bubi Dönemler Sergisi AKS'de Ziyaretçileriyle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Bubi Dönemler Sergisi AKS'de Ziyaretçileriyle Buluşuyor

Türk resim sanatının önde gelen sanat eleştirmenlerinden Nilgün Yüksel, Ali Şimşek ve Lütfiye Bozdağ'ın gerçekleştirdiği 'Bubi Dönemler' panelinde sanatseverler AKS' de bir araya geldi.

11.11.2016 11:34

Ünlü Sanatçı Bubi'nin AKS'de açtığı 'Dönemler' sergisi sanatseverleri bir araya getirdi.

Panelde Bubi' nin kafeslerden, adak ağaçlarından, kilimlerden ve halk resimlerinden esinlenerek ürettiği dönem eserlerini gezen sanat eleştirmenlerine Bubi eşlik etti. Sanatseverlere sergisini gezdiren Bubi, eserleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

AKS Sergisinde , İlhan Berk'in 'Olmayan bir resmi arıyor' olarak tanımladığı, Türkiye'de çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Bubi'nin yirmiyi aşkın döneminden seçilen 100'ü aşkın resim, rölyef ve heykelleri sergileniyor. Sanat tarihçisi Yalçın Sadık'ın "tipik bir üslup anarşisti" olarak tanımladığı Bubi'nin dönemlerinin yansıtıldığı sergide aralarında çok tartışma yaratan "oturak" adlı eseri, Kafes serisi, kumaş, metal, karton ve ipler kullanarak yarattığı ve çok ses getiren eserlerini de görmek mümkün.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan Bubi'nin Sotheby's Christie's gibi dünyaca ünlü müzayede kuruluşlarında da eserleri sergilenip, satılmıştır. Bubi hakkında bugüne kadar çok sayıda makale yazılmış, araştırma yapılmış ve sanatı hakkında dört adet 'Bubi Kitabı' çıkartılmıştır.

Bu muhteşem sergiyi deneyimlemek, klasik formdan uzaklaşıp renklerin ve formların diline kulak vermek için 9-26 Kasım* tarihleri arasında AKS'yi ziyaret etmeyi unutmayın.

*Sergi Pazartesi günleri hariç 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bubi Dönemler Sergisi AKS'de Ziyaretçileriyle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement