Bucaspor'un Gelirleri Kuzenspor'a - Son Dakika
Güncel

Bucaspor'un Gelirleri Kuzenspor'a

Bucaspor\'un Gelirleri Kuzenspor\'a

İzmir futbolunda gün geçmiyor ki yerel yönetimler kulüplere darbe indirmesin!

02.09.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bucaspor tarafından 2014-2015 sezonu Karşıyaka Spor Kulübüne ilk devre kiralanan Buca Arena'nın kira bedeli Buca Belediyespor tarafından tahsil edilince yeni bir kriz daha doğdu.

Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresine Karşıyaka Spor Kulübü ile Bucaspor Kulübü arasında yapılan protokol sonucunda stadyumun kira bedelinin bir kısmı kulübün kestiği faturalar sonucu kulübe ödenmişken kalan kısmı kulüp Tarafından kesilen faturalara rağmen tahsil edilememişti. Protokol devre arası başka kulüplerin de stadyumu kiralamak istemesi, alacakların tahsil edilememesi, taraftarın ilçede başka takımın oynamasını istememesi sonucunda bozulmuştu.

Bucaspor ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina arasındaki kriz mevcut kulüp gelirlerinin de Piriştina'nın kuzenininin başında olduğu Buca Belediyespor'a kaydırılmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Hepimizin hatırlayacağı üzere Karşıyaka Spor Kulübü bu sezon da maçlarını oynamak için stadyum bulamayınca Bucaspor'un kapısını çalmış ancak kulübün geçen sezonun kira bedelini bile tahsil edememiş olması, zeminin iki takımı kaldıracak durumda olmaması ve taraftarların isteği doğrultusunda kulüp tarafından kulüp çıkarları düşünülerek kibarca reddedilmişti.

Ancak Bucaspor kulübünün haberi ve hatta bilgisi bile olmadan, stadyum bir anda oldu bitti ile Karşıyaka kulübüne belediye tarafından kiralanmıştı. Zeminin hali dahi dikkate alınmadan sadece gelecek paraya odaklanılması zeminin yetiştirilmesini de geciktiriliyor idi. Bucaspor'un alacaklarını Buca Belediyesi değil de Kuzeni Esat Tanık'ın başında olduğu Buca Belediyespor tahsil edilmesi ise konunun çok daha ayrı çerçevede yorumlanmasına sebep oldu.

Stadyumun genişletilmesi, balkon tribününün yapılması, locaların eklenmesi, soyunma odalarının, vip ve engelli tribününün yenilenmesi ve daha bir çok stad işleminde yaklaşık 5 milyon liralık bizzat harcaması bulunan ilçenin tek profesyonel kulübü Bucaspor'un hak etmiş olduğu payları ve hakları ortada iken yarın futbolcularının da belediye tarafından satılıp gelirlerinin belediyespora aktığını görürseniz şaşırmayın!.. (Bunun örneğini aylar evvel Belediyespor adına Esat Tanık'ın tek tek Bucaspor tenisçilerinin ailelerine ulaşıp maddi imkanlar sunarak Bucaspor'un tüm tenisçileri Belediyespor'a aktarması ile de görmüştük.)

Bu arada Bucaspor yönetimine talip olmaya çabalayan belediye cephesi göreve bile gelmeden kulübün gelirlerine el koymuş ve farklı kaynaklara aktararak kulübü küçülmeye zorladığı mesajını vermiştir, geçen sezon zorlu mücadelesinde Bucaspor'un en ufak bir şekilde arkasında durulmaması ile camianın küme düşme acısını yaşamasına seyirci kalınmıştır.

İzmir'in güzide kulübü Bucaspor umarız bu baskıları üzerinden atabilir ve camiasını toparlayıp eski güçlü günlerine geri dönebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bucaspor'un Gelirleri Kuzenspor'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement