Bulgaristan'da Türk ve Müslüman siyasetçiler hükümeti eleştirdi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Türk ve Müslüman siyasetçiler hükümeti eleştirdi Açıklaması

Bulgaristan\'da Türk ve Müslüman siyasetçiler hükümeti eleştirdi Açıklaması

Bulgaristan'da Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, yüksek enflasyon ve yoksullaşma nedeniyle hükümeti eleştirdi.

22.03.2023 21:05  Güncelleme: 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, yüksek enflasyon ve yoksullaşma nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Bulgaristan'da 2 Nisan'da yapılacak erken genel seçimlerle ilgili kampanya sürerken, üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu HÖH partisi milletvekili adayları, ülkenin güneydoğusunda Kırcaali iline bağlı Cebel şehrinde seçmenlerle buluştu.

HÖH partisinden Avrupa Parlamentosu Milletvekili Atice Veli, burada yaptığı konuşmada, hükümetin ülkedeki sorunları çözemediğini söyledi.

Veli, ülkede bir siyasi kriz yaşandığını belirterek, genel sorunları "artan enflasyon ve sürekli yoksullaşma" olarak tanımladı.

AB'nin Bulgaristan'a finansman olarak 60 milyar avroluk bir bütçe sunduğunu hatırlatan Veli, hükümetlerin bu finansmandan yararlanmak için gerekli yasal başvuruyu bir türlü yapmadığını ve bu nedenle ülke olarak bu bütçeden tek kuruş alınamadığını söyledi.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ise yaklaşık 12 yıldır ülkeyi yöneten hükümetlerin ülkeye 20 milyar avro dış borç miras bıraktığını söyledi.

Karadayı, "Ekonomimiz can çekişirken, son hükümetler bizlere ağır bir miras bıraktılar. Bu borçları çocuklarımızın torunları bile zor öder." diye konuştu.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Türk ve Müslüman siyasetçiler hükümeti eleştirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement