Burdur Kitaplarla Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Burdur Kitaplarla Tanıtılıyor

Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Burdur'un değerlerini anlatan eserler bastırıldı.

29.02.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Burdur'un değerlerini anlatan eserler bastırıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'a katkı sağlayacak değerleri yaşatmak ve basılı kaynaklar oluşturmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Tanır, Asuman Şenel'in kaleme aldığı 214 sayfalık "Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuarları" kitabında Burdur'un kadın ve erkek giysilerinin tarihçesi, teknik ve sanatsal özelliklerinin yer aldığını kaydetti. "Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu" bildirilerinin de 582 sayfalık bir kitapta biraraya getirildiğini belirten Tanır, 'Unutulmayan Burdurlular 1. Sempozyumu"nun bildirilerinin de 260 sayfalık kitapta toplandığını ifade etti.

Abdurrahman Ekinci tarafından hazırlanan " Tekeli'nin Dilinden, Telinden" adlı kitapla Teke yöresinin sözlü kültür ürünlerinin derlendiğine değinen Tanır, kitabın 553 sayfadan oluştuğunu bildirdi.

Müdürlük olarak Yaşar Yapıcı Nalcı'nın "Burdur Yöresel Yazma Oyaları" adlı eserini de bastırdıklarını anlatan Tanır, 72 sayfadan oluşan eserde çok sayıda fotoğraf yer aldığını belirtti.

Tanır, Seda Şimşek Tolacı'nın 295 sayfalık "Burdur'un Tarihi Kent Dokusu" adlı eserinde, Burdur'un kent dokusu, mimarisi, bina planları, ağaç işlemeciliği ve motiflerinin ele alındığına işaret etti.

Mehmet Tanır, Burdur'un kültür ve turizm değerlerini tanıtmaya yönelik Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça il rehberi de hazırladıklarını bildirdi.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur Kitaplarla Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement