Bursa'da Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Bursa\'da Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

BURSA'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta, 5,6 büyüklüğündeki bir deprem sonrası yapılacak çalışmalar masa başında ve sahada uygulandı.

23.05.2017 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta, 5,6 büyüklüğündeki bir deprem sonrası yapılacak çalışmalar masa başında ve sahada uygulandı. Deprem sonrası enkaz altında kalan temsili yaralının kurtarılması çalışmaları gerçeğini aratmadı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce koordine edilen 'Saha ve Masa başı' planlı deprem tatbikatına katıldı. Tatbikat öncesinde AFAD İl Müdür Vekili Yalçın Mumcu'dan kısa bilgi alan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'da gerçekleşebilecek 5,6 şiddetindeki bir deprem senaryosu üzerine kurgulanan tatbikatın masa başı bölümünde Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamalarını yerinde denetledi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, daha sonra olası afet durumunda İl Afet Yönetim Merkezi'nin kamusal destek birimleri ve Bursa Yerel düzey hizmet grupları arasında koordinasyonun sağlanarak işbirliğinin geliştirilmesi için düzenlenen tatbikatın saha çalışmalarını da yerinde inceledi.

Bursa'nın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ve daha önce bir çok deprem yaşandığını hatırlatan İzzettin Küçük, 'Afete hazırlık, afet durumunda yapılacaklar ve afet sonrasında yapılacak konularla ilgili AFAD Teşkilatımızın ve en önemli destekçileri Kamu kurumlarının ve STK'ların hazırlıklarını ve mevcut durumlarını yerinde görme fırsatı bulduk. İnşaallah hiç deprem yaşanmaz ama bizim görevimiz depreme hazırlıklı olmaktır. Güçlü bir teşkilatımız var. Bu tatbikattaki deneyimlerimizi gözden geçirip varsa eksikliklerimizi gidereceğiz dedi. Bursa Valisi İzzettin Küçük tatbikata katılan gönüllüler ile de bir süre sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı.

Gerçekleştirilen saha tatbikatına Bursa AFAD Arama ve Kurtarma birliği koordinesinde, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Bursa İtfaiye Arama Kurtarma Ekibi, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Ekibi, BUSKİ Arama Kurtarma Ekibi, EÜAŞ Arama Kurtarma Ekibi, DSİ Arama Kurtarma Ekibi, BURSAGAZ Arama Kurtarma Ekibi, Türk Telekom Arama Kurtarma Ekibi, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Gürsu ,Kestel, Mudanya Belediyeleri ekipleri, BOSCH,TOFAŞ, Asil Çelik Arama Kurtarma Ekipleri, Bursa AKUT, Bursa İHH, Ashab-ı Gençlik(ASKUT), Mavi Keyif, Gemlik Mahalle Afet Gönüllüleri(MAG), TRAC VE Uludağ Radyo Amatörleri Derneği ekipleri katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği deprem sonrası kurumların koordinasyonu ve müdahale çalışmaları ile çöken bir binanın enkazından yaralı kurtarılması operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement