Bursalı Dağcılar Mont Blanc Dağı'na Tırmandı - Son Dakika
Güncel

Bursalı Dağcılar Mont Blanc Dağı'na Tırmandı

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BUDAK) üyesi bir grup dağcı, Avrupa'nın en yüksek noktası olan Mont Blanc Dağı'na tırmandı.

14.07.2006 14:24

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BUDAK) üyesi bir grup dağcı, Avrupa'nın en yüksek noktası olan Mont Blanc Dağı'na tırmandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2-9 Temmuz tarihleri arasında klasik İtalyan rotasını izleyerek, 4 bin 810 metre yükseklikteki Mont Blanc Dağı'na başarılı bir tırmanışı gerçekleştiren dağcılar, Türkiye'ye döndü.

Fatih Koç, Murat Zık, Bülent Aktaş, Nihat Konca, Mehmet Işık ve Aykut Güngör'den oluşan ekip, 2 Temmuzda Milano'dan, Courmayeur kentine geçerek ilk olarak 1.500 metre yükseklikte bulunan Camping La Sorgenta'da kamp yaptı.

Ertesi gün Miage Buzulu'ndan 3 bin 71 metre yükseklikte bulunan Gonella Dağ evine tırmanan ekip, aynı günün gecesinde zirve tırmanışına geçti. Sabah saatlerinde 3 bin 800 metre yükseklikte, Nihat Konca ve Aykut Güngör tırmanıştan sağlık nedenleriyle vazgeçerken, Bülent Aktaş, Murat Zık ve Mehmet Işık zirveye ulaşmayı başardı.

Ekip daha sonra Gonella Dağ evine, orandan da 1.500 metre yükseklikteki Camping La Sorgentaya döndü.

-''DAĞCILIK GÜVENLİ SPOR''-

BUDAK Kulübü Başkanı Murat Zık, dağcılık ve diğer doğa sporlarının her yıl daha geniş kitlelere ulaştığını belirterek, kulüp üyeleri olarak yüksek irtifalı dağlara tırmanmayı hedeflediklerini, Mont Blanc'ın bunun ilk basamağı olduğunu bildirdi.

Dağcılığın, gerekli eğitimlerin doğru kurumlardan alınması ve emniyet unsurunun gözardı edilmemesi halinde güvenli bir spor olduğuna dikkati çeken Zık, zirvenin bir araç olduğunu, doğa ile yarışmayı değil, iç içe olmayı ve sergilediği güzellikleri yaşamayı amaçladıklarını ifade etti.

Zık, Mont Blanc'ın hafife alınamayacak kadar zorlu bir dağ olduğunu vurgulayarak, tırmanışa açık havada başladıklarını, ancak yağışlı havada tamamlamak zorunda kaldıklarını belirterek, gerekli eğitim ve tecrübeye sahip dağcıların Mont Blanc tırmanışından büyük bir zevk alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursalı Dağcılar Mont Blanc Dağı'na Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement