Büyük Veri: Dijital Dünyada Bıraktığımız İzlerden Geleceğimiz Okunuyor - Son Dakika
Dünya

Büyük Veri: Dijital Dünyada Bıraktığımız İzlerden Geleceğimiz Okunuyor

Büyük Veri: Dijital Dünyada Bıraktığımız İzlerden Geleceğimiz Okunuyor

Big Data yani Büyük Veri. Artık her gün duymaya alıştığımız bu kavram, eğitim dünyasında radikal bir değişim için kullanılabilir mi? İş dünyasından bürokrasiye pek çok alanda bu kavramla gittikçe daha fazla karşılaşıyoruz.

22.05.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Big Data yani Büyük Veri. Artık her gün duymaya alıştığımız bu kavram, eğitim dünyasında radikal bir değişim için kullanılabilir mi?

İş dünyasından bürokrasiye pek çok alanda bu kavramla gittikçe daha fazla karşılaşıyoruz. Kavram, basitçe, çok büyük miktardaki verinin toplanması ve yorumlanması olarak tanımlanabilir. Peki eğitimde nasıl kullanılabilir?

The Economist Dergisi editörü Kenneth Cukier'in bu konuda, meslektaşı Viktor Mayer-Schonberger ile birlikte yazdığı 'Learning With Big Data The future of Education' (Büyük Veri'yi Öğrenmek Eğitimin Geleceği) isimli bir kitabı var. Amerikalı gazeteci, Büyük Veri uzmanı. Beş yıldır bu başlıkta konferanslara katılıyor, seminerler veriyor.

Kurduğu denklem çok basit. Eğer veriler doğru analiz edilirse bir hazinedir. Binlerce insanın sorunlarının, ihtiyaçlarının önceden tahminine yardımcı olur.

Pek çok yaşam pratiğimiz bir data olarak okunuyor

Kenneth Cukier: "Pek çok yaşam pratiği bir bilgi biçimi, bir veri formu olarak okunabili

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 22 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Büyük Veri: Dijital Dünyada Bıraktığımız İzlerden Geleceğimiz Okunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement