Büyükbaş Hayvan Sayısı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükbaş Hayvan Sayısı Artıyor

Büyükbaş Hayvan Sayısı Artıyor

Boğazlıyan'daki Damızlık Büyükbaş Hayvan Üretme Çiftliği'nde Hayvan Sayısı Bin 650'ye Ulaştı.

18.01.2011 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat?ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlı Devecipınar kasabasında hayvancılığı geliştirmek amacıyla 2005 yılında kurulan Damızlık Büyükbaş Hayvan Üretme Çiftliği?nde hayvan sayısı bin 650?ye ulaştı.

Devecipınar'da, Tarım Kredi Kooperatifleri, Yozgat İl Özel İdaresi ve Başak Yem ortaklığıyla kurulan ve 14 Temmuz 2005 tarihinde açılan 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli damızlık hayvan üretme çiftliğinde, günlük 12 ton süt üretimi yapılıyor. Çiftlikte incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Devecipınar Damızlık Hayvan Üretme Çiftliği'nin yatırımcılara örnek gösterilecek düzeyde olduğunu belirtti. 2005 yılında 500 damızlık hayvanla işe başlanan çiftlikte, hayvan sayısının bin 650?ye ulaştığını kaydeden Vali Şentür, şunları söyledi:

"Çiftlikte bulunan hayvanların tamamı Holstein ırkı ve yüksek süt ve et verimine sahip. Bu yıl içerisinde Amerika?dan ithal edilen gebe düvelerle birlikte hayvan sayımız 2 bine ulaşacak. 500 sağmal hayvanımızı varken, Amerika'dan getirdiğimiz ineklerle birlikte bu rakam bin 250 sağmal ineğe ulaşacak. Şu an çiftlikte günlük 12 ton süt üretimi var. Sağmal hayvan sayısının artmasıyla birlikte süt üretimi 30 tona çıkacak. Ürettiğimiz sütler, çok kaliteli olduğu için sattığımız firmalar bu sütleri sadece içilmek üzere piyasaya sürüyor.ö

Damızlık büyükbaş hayvan üretiminde başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Vali Necati Şentürk, ? Hayvan çiftliğinin kapasitesi tamamlandığında yıllık bin damızlık hayvan satışı yapılacak. Böylece bölgemizde kültür ırkı hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl çiftlikte 6 milyon liralık bir yatırım çalışması başladı ve devam ediyor. Bu yatırımlar tamamlanmak üzeredir. Çiftliğimiz bölgemizde hayvancılığın gelişmesi yönünde öncü durumdadırö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükbaş Hayvan Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement