Çaldıran'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Van'ın Çaldıran ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde bir tören düzenlendi.

12.03.2012 20:16

Van'ın Çaldıran ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde bir tören düzenlendi.

Çaldıran Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş ile kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan slayt gösterisinin izlenmesinden sonra, Altıyol Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları 'Çanakkale' konulu

tiyatro gösterisi sahnelendi.

Salondakilere duygusal anlar yaşatan gösterinin ardından çeşitli okullarından öğrenciler, Çanakkale şehitlerine yazılmış şiirler okudu.

Tören'in ardından Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Altıyol İlköğretim Okulu'ndan tören için ilçe merkezine gelen yaklaşık 50 öğrenciyi makamında konuk etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Yıldırım, onlara kitap ve çeşitli hediyeler verdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement