Campanadas a medianoche Filmi - Son Dakika
Güncel

Campanadas a medianoche Filmi

Campanadas a medianoche Filmi

Campanadas a medianoche filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Campanadas a medianoche filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

16.12.2013 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema dahisi Orson Welles'in yönetmenliğini yaptığıi 'Campanadas a medianoche', ünlü İngiliz şair Shakespeare'nin birkaç eserinden uyarlandı. 1965 senesinde vizyona giren yapım, 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında BAFTA adayı oldu. de Welles'in yanı sıra Fransız aktris Jeanne Moreau, Oscar Ödüllü İngiliz aktris Margaret Rutherford ve Oscar Ödüllü İngiliz aktör John Gielgud rol alıyor. 1 Milyon Dolar'dan az bir bütçeyle tamamlanan ve dilimize 'Gece Yarısı Çanları' olarak çevrilen in çekimleri İspanya'da yapıldı.

Welles'in kariyerinin en kötülerini çekmeden evvel yönettiği başarılı yapımlar arasında yer alan 'Campanadas a medianoche', gerek çekim teknikleri, gerekse Welles'in muhteşem dehası sayesinde bir başyapıt olma niteliği taşıyor.

John Falstaff'ın trajik hayatının örtüsü olan tuhaf nükteler ve ani çıkışlar; Prens Hal ile aralarındaki koltuk savaşı, Doll Tearsheet Quickley ve 4. Henry.

Yönetmen: Orson Welles

Senaryo: Orson Welles, Raphael Holinshed, William Shakespeare

Oyuncular: John Gielgud, Margaret Rutherford, Jeanne Moreau, Orson Welles

Filmin Türü: Komedi, Drama, Savaş,

Orijinal Adı: Campanadas a medianoche

Yapımcı Firma: 0

Yapım Yılı: 1965

Yapım Ülkesi: İspanya

Dağıtıcı Firma: 0

Son Dakika Güncel Campanadas a medianoche Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement