Çanakkale Şehitler Abidesi'nin Ahşaptan Maketini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitler Abidesi'nin Ahşaptan Maketini Yaptı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde ahşap oymacılığı yapan Münir Genç, Çanakkale Şehitler Abidesi'nin maketini yaptı.

28.07.2017 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEDAT KARA - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde ahşap oymacılığı yapan Münir Genç, Çanakkale Şehitler Abidesi'nin maketini yaptı.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra hobi olarak ahşap oymacılığa başladığını belirterek, evinin üst katında oluşturduğu atölyede ağırlıklı olarak eskiden kullanılan araç ve gereçlerin maketlerini yaptığını söyledi.

Ahşap oymacılığı ile uğraşmaktan çok hoşlandığını ifade eden Genç, "Hep eski araç ve gereçlerin maketini yapıyordum. Daha sonra manevi dünyamızı, şanlı tarihimizi anlatacak bir eser yapmaya karar verdim." dedi.

Münir Genç, daha sonra Türk askerinin zaferiyle sonuçlanan, işgalci güçlerin çekilmek zorunda kaldığı Çanakkale Savaşları ile ilgili de bir eser ortaya koymaya karar verdiğini anlatarak, "Bu savaşı ve elde edilen zaferi anlatan Çanakkale Şehitler Abidesi'nin maketini yapmaya karar verdim. Maketi yaklaşık 4 gün, gece gündüz çalışarak bitirdim ama bu süreç içinde hiç yorulmadım." diye konuştu.

Görenlerin maketi çok beğendiğini ve "gayet güzel olmuş" dediğini aktaran Genç, şunları söyledi:

"Çanakkale'ye Şehitler Abidesi'ni görmeye gittiğimde fotoğrafını çektim. Daha sonra fotoğrafa bakarak abidenin ahşaptan maketini yapmaya karar verdim. Şehitler Abidesi'ni severek yaptım. Abideyi 30 santim genişliğinde, 45 santimetre yüksekliğinde yaptım. Yapımında dişbudak ve ceviz ağaçları kullandım. Gece gündüz demeden çalışarak maketi bitirdim. Maketi gören eş, dost ve akrabalarım çok beğendi. Ben de mutlu oldum. Maketi fuarlarda sergileyeceğim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitler Abidesi'nin Ahşaptan Maketini Yaptı - Son Dakika


Advertisement