Çankırı Belediyesinden 'Rekor Yağış' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çankırı Belediyesinden 'Rekor Yağış' Açıklaması

Çankırı’yı dün etkisi altına alan yoğun yağışlarla ilgili açıklama yapan Çankırı Belediyesi, ’yağışın şiddetinin kısa zaman diliminde uzun yıllar tespit edilen en yüksek yağış’ olduğunu bildirdi.

26.06.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'yı dün etkisi altına alan yoğun yağışlarla ilgili açıklama yapan Çankırı Belediyesi, 'yağışın şiddetinin kısa zaman diliminde uzun yıllar tespit edilen en yüksek yağış' olduğunu bildirdi.

Açıklamada, aşırı yağıştan etkilenen özellikle Buğday Pazarı Mahallesi'ndeki vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü başta olmak üzere tüm ekiplerin ivedi bir şekilde müdahale ederek çalışmaların gece boyunca yürütüldüğü yer aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çankırı il merkezinde 25 Haziran 2018 Pazartesi günü 17.30'da gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer dolu şeklinde seyreden yağışın 18.00 GMT rasat saatinde meydana gelen toplam yağışın 47,4 mm (kg/metrekare) olarak ölçüldüğü Meteoroloji Müdürlüğüne müracaatımız sonucu ile tarafımıza bildirilmiştir. Bu yağışın kısa zaman diliminde uzun yıllar tespit edilen en yüksek yağış olduğu da gelen bilgiler arasında ifade edilmiştir. Şiddetli yağış sonrasında sel ve su baskınları meydana gelerek bazı mahallelerimizde sıkıntılara ve mağduriyetlere sebep olmuştur. Kuvvetli sağanak başta trafik, giriş katlardaki daireler ve iş yerleri olmak üzere yaşamı olumsuz etkilemiştir. Ekiplerimiz yağışın başlaması ile birlikte gerekli müdahalelerde bulunmasına rağmen, tıkanan mazgalların üzerine araç park edilmesi sebebi ile bazı alanlardaki mazgallara hızlı müdahalede sıkıntılar yaşanmıştır. Böyle zor durumlarda afetlere karşı mücadeleyi tüm halkımızla koordinasyon halinde yürütmemiz büyük önem taşımaktadır. Çankırı Belediyesi olarak şiddetli yağış sonrası tüm birimlerimiz ile alarma geçerek seferber olduk. Sahadaki ekiplerimiz tarafından yapılan tespitler ve vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar sayesinde yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara anında müdahale edilmiştir. Konu ile alakalı hem ÇASKİ Müdürlüğümüzün proje çalışmaları devam etmekte olup hem de master planları ve fizibilite çalışmaları tamamlanan AB IPA hibe alt yapı projeleri ile birlikte önümüzdeki dönemde yağmur suyu ile ilgili olumlu çalışmalarımız şehrimizde hayata geçirilecektir. Şu an hasar telafi çalışmaları için vatandaşlarımızı Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) yönlendirmekteyiz. Şehrimizin ve vatandaşlarımızın bir daha böyle bir afet durumu ile karşılaşmamasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımız böyle durumlarda 110 ile 153 numaralı hattan ve 212 14 00 telefon numarasından ekiplerimize ulaşabilir. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çankırı Belediyesinden 'Rekor Yağış' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement