Çankırı'da Esnaftan Promosyonlu Ekmek Protestosu - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Esnaftan Promosyonlu Ekmek Protestosu

Esnaf, ekmek kampanyası başlatarak haksız rekabete neden olduğunu ileri sürdükleri marketi protesto etti.

03.09.2014 13:43  Güncelleme: 14:18

Çankırı'da esnaf, ekmek kampanyası başlatarak haksız rekabete yol açtığını öne sürdükleri marketi protesto etti.

Haksız rekabete neden olduğunu iddia ettikleri marketin önünde toplanan fırıncılar adına konuşan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Kuşçu, marketlerin ucuz ekmek kampanyaları yla hem bakkalları hem de fırıncıları zor duruma soktuğunu söyledi.

Konuyla ilgili mahkeme kararı bulunduğuna dikkati çeken Kuşçu, şöyle devam etti:

"Bazı marketler ekmekte haksız rekabete devam ediyor. Daha önce Ticaret Mahkemesine ekmekteki haksız rekabetle ilgili dava açtık, mahkeme davamıza olumlu yanıt verdi. Mahkemenin bilirkişiye yaptırdığı maliyet hesabında ekmeğin maliyeti 80 kuruş belirlendi. Mahkeme kararına göre bunun altında ekmek satmak, haksız rekabet değerlendirilmiştir. Her ilde ekmek fiyatını belirleyen kuruluşlar var, onun altında ekmek satılmaz. Kararı marketlere bildirdik. Marketin 2 ekmek alana 1 ekmek bedava kampanyasını haksız buluyoruz. Bu konuda mahkeme kararıyla markete ihtar çektik. Kendilerinden rica ediyoruz. Bu davranışa son versin, bakkalın ve fırıncı esnafının bu zararına son verin.

Ulusal mağazaların çoğalması nedeniyle bakkallar sadece ekmekle para kazanmaktadır ama bu kampanyalarla bakkalların da zararına hareket ediyorlar."

Kuşçu, kampanyanın devamı halinde söz konusu marketin işletmecilerini dava edeceklerini kaydetti.

Çankırı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ebubekir Sevgili ise haksız rekabeti sona erdirmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Hukuk kuralları çerçevesinde mücadeleyi sürdüreceklerini aktaran Sevgili, "Amacımız halkı mağdur etmek değil,  herkesin aynı şartlarda savaş vermesi. Zincir marketlerden dolayı bakkallar zaten zor durumda. Ekmek, bakkallar için tabanca ürün. Zincir marketlerin bu kampanyalarla bakkalın zararına sebep olmasını istemiyoruz. Bu konuda fırıncılarla çalışacağız" ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Esnaftan Promosyonlu Ekmek Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement