Cartier in Motion – Design Museum, Londra - Son Dakika
Güncel

Cartier in Motion – Design Museum, Londra

Cartier in Motion, 25 Mayıs - 28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Londra'da bulunan Design Museum'da ziyaret edilebilecek. Serginin küratörlüğünü Norman Foster, eş küratörlüğünü ise Deyan Sudjic gerçekleştiriyor.

02.05.2017 12:30

Kısa bir süre önce, Design Museum daimi sergisi Designer Maker User'a dahil edilen Cartier'nin ikonik saatleri Santos ve Tank Müze Direktörü Deyan Sudjic ve Cartier arasında, Cartier ve tasarım üzerine bir sergi hazırlıkları için görüşmelerin başlamasına vesile oldu. Serginin küratörlüğünü üstlenen Norman Foster'ın bu fikri kabul etmesindeki ana neden, Cartier Santos'un aynı zamanda kendisinin de bir tutkusundan ilham almasıydı; havacılık.

Norman Foster, Cartier in Motion'da Cartier saat işçiliğinin ve modern kol saatinin hikayesini anlatırken, 20'inci yüzyılın başında toplumda gözlemlenen büyük dönüşümün de belirleyici rolüne dikkat çekiyor. O dönüşüm, sanat, mimari, seyahat ve yaşam tarzındaki büyük değişimlerin akışında, yeni bir dünyanın izlerinin kolaylıkla görülebiliyor olmasıydı.

Cartier in Motion'da sergilenen 170 parça, esas olarak Cartier Koleksiyonu'na ait parçaların yanı sıra Monako Kraliyet Sarayı, Musée de l'Air et de l'Espace ve Rockefeller Merkezi Koleksiyonları'ndan sergi için ödünç alınan özel koleksiyonlardan oluşuyor. Cartier arşivlerinde yer alan albümlerden yapılan alıntılar, saat ve mücevher evi bünyesinde çalışan tasarımcıların araştırmalarıyla ilgili sunduğu iç görülerle tamamlandı ve tüm parçalar sergi için bir araya getirildi. Sergi, altı ana temadan oluşuyor; 20'inci yüzyılın başında Paris ve Cartier'nin modern çağa girişi; Louis Cartier'nin dönemin öncüleriyle ilişkileri; modern kol saatinin doğuşu;seyahat, zarafet ve saat işçiliği, iki dünya savaşı arasında yeni yaşam tarzı; Cartier saat tasarım tarihi; Cartier saat işçiliği.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cartier in Motion – Design Museum, Londra - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement