Cem Uzan'a İkinci 18 Yıl Şoku - Son Dakika
Güncel

Cem Uzan'a İkinci 18 Yıl Şoku

Cem Uzan\'a İkinci 18 Yıl Şoku

İmar Bankası'nın parasını zimmetine geçirmekle suçlanan Cem Uzan'ın 18 yıl hapsi istendi.

07.03.2012 16:41  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savcı Selamettin Celep, İmar Bankası'nın parasını zimmetine geçirmekle suçlanan Cem Uzan'ın 'nitelikli zimmet' suçundan 18 yıl hapsini istedi. Savcı, 34 sanıkla birlikte suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, zimmet ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada da Uzan'ın 'nitelikli zimmet' suçundan 18 yıl hapsini istemişti.

Aralarında Cem Uzan, annesi Melahat Uzan ve kız kardeşi Ayşegül Uzan'ın da bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davada savcı, mütalasını açıkladı. Cem Uzan, dava kapsamında İmar Bankası'nın parasını zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep, Cem Uzan'ın nitelikli zimmet suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı Celep, diğer sanıklar Raife Aynur, Cengiz Argün ve Salih Bora'nın da aynı suçtan 18 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca bu dört sanığın, sebebiyet verdikleri banka zararından sorumlu tutularak zararın kendilerine ödettirilmesine de karar verilmesini talep etti.

GIYABÎ TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Savcı, 'gerçeğe aykırı şekilde muhasebe ve banka bilançosu düzenlemek' suçundan yargılanan sanıklar; Ahmet Özen Cengiz Argün, Elif Acar, Emine Birsen Denizler Canbolat, Fikri Akyüz, Mustafa Tunç Seber Neşe Cesur, Raife Aynur, Tahsin Öztürk ve Salih Bora hakkındaki davanın ise zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verilmesini istedi.

Sanıklar Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında açılan 'nitelikli zimmet' suçunu doğrudan işlediklerine dair yeterli suç şüphesi bulunmaması ve mahkumiyetlerine yeterli suç şüphesi bulunmaması nedeniyle beraatlarine karar verilmesini talep eden savcı Celep, Cem Uzan'ın yurt dışına kaçtığına dair olgular ve öngörülen ceza limiti ve zimmet tutarı göz önüne alınarak hakkındaki gıyabî tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

UZAN'A İKİNCİ 18 YIL ŞOKU

Savcı ayrıca davanın, Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 34 sanığın, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, zimmet ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı dava ile aralarında 'geniş bağlantı' olduğu gerekçesiyle birleştirilmesini istedi. O dava kapsamında da savcı Celep esas hakkındaki görüşünü açıklamış ve Cem Uzan'ın, nitelikli zimmet suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmasını istemişti. Duruşmada söz alan sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi. Duruşma, sanık avukatlarına beyanlarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Uzan'a İkinci 18 Yıl Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement