Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu Resmi Gazete'de - Son Dakika
Güncel

Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu Resmi Gazete'de

Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

05.05.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TBMM tarafından 23 Nisan 2016'da kabul edilen 6076 sayılı "Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu", cezai konularda uluslararası adli iş birliğinin usul ve esaslarını düzenliyor.

Kanuna göre yabancı devletlerin adli iş birliği talepleri, Türkiye'nin egemenlik hakları, milli güvenliği, kamu düzeni veya diğer temel çıkarlarının ihlal edilmesi halinde ayrıca talebe konu fiilin sırf askeri suç, düşünce suçu, siyasi suç veya siyasi suçla bağlantılı bir suç olması durumunda reddedilebilecek.

Kanun, iş birliği talebinin, talebe konu kişinin ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi görüşleri nedeniyle bir soruşturma veya kovuşturma, cezalandırılma, işkence veya kötü muameleye maruz kalacağına dair inandırıcı nedenlerin bulunması halinde geri çevrilmesine imkan tanıyor.

Kanun, Türkiye'den yabancı devlete suçluların iadesi ve yabancı ülkelerden Türkiye'ye suçluların iadesi için gerekli koşulları, geçici tutuklama şartlarını, iade sürecinde sınır dışı işlemlerinin nasıl yürütüleceğini ve iade amacıyla koruma tedbirlerinin nasıl uygulanacağını da düzenliyor.

Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesi

Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi'ne ikinci ek protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunun yanı sıra "Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesi"ne birinci, üçüncü ve dördüncü ek protokolün onaylanmasına ilişkin kanun, Fransa'nın Strazburg kentinde 22 Mart 2016'da imzalanmasının ardından bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin Çocuk Nafakası ve Diğer Aile Nafaka Türlerinin Uluslararası Tahsiline İlişkin Sözleşme'ye katılmasının uygun bulunduğuna dair kanun da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu Resmi Gazete'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement