CHP'li Ayhan, Memura Küfrü Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ayhan, Memura Küfrü Meclis'e Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İçişleri Bakanı Osman Güneş'e, "Çağdışı uygulamalarda bulunan Kaymakam Alaattin Aktaş görevden alınacak mıdır" diye sordu.

08.04.2011 10:30

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İçişleri Bakanı Osman Güneş'e, "Çağdışı uygulamalarda bulunan Kaymakam Alaattin Aktaş görevden alınacak mıdır" diye sordu CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İçişleri Bakanı Osman Güneş'e, "Çağdışı uygulamalarda bulunan Kaymakam Alaattin Aktaş görevden alınacak mıdır" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Osman Güneş'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İzmir ili Bayındır ilçesinde, Bayındır Vergi Dairesinde yoklama memuru olarak görev yapan Günaydın Temel adlı kamu görevlisinin, 19 Mart 2011 günü saat 10.45 civarında tebligat görevini yapmak üzere gittiği adreste, kapıyı açan Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş tarafından küfür, hakaret ve fiili şiddete uğradığını öğrendiğini belirten Ayhan, İçişleri Bakanı Osman Güneş'e şu soruları yöneltti:

"Mahiyetinde çalışan memurun, kamu hizmetini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlamakla yükümlü bir mülki amirin, görevi başındaki bir kamu görevlisine, küfür, hakaret, tekme ve tokat gibi çağdışı yöntemlerle kamu görevini yapmaktan alıkoyması AKP Hükümeti'nin benimsediği yeni yönetim tarzı mıdır?

Kamu görevini yürüttüğü sırada, ilçenin kaymakamı tarafından küfür ve fiili şiddete maruz kalan kamu görevlisinin toplum nezdinde uğradığı manevi ve maddi zarar nasıl tazmin edilecektir?

Kaymakam Aktaş'ın işgal ettiği makamdan aldığı kamu gücünü, kötüye kullanması, mağdur kamu görevlisi Günaydın Temel'in üyesi ve yöneticisi olduğu sendika ile bir ilgisi var mıdır?

AB'ye girme iddiasında bulunan AKP Hükümeti, taraf olduğumuz uluslar arası sözleşmeler ve TCK'nın ilgili maddelerinde öngörülen hükümler doğrultusunda, çağdışı uygulamalarda bulunan Kaymakam Alaattin Aktaş görevden alınacak mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ayhan, Memura Küfrü Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement