CHP'li İnce, Dedesinin 'serap' İsimli İneğinin Süt Parası ile Milletvekili Olmuş - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce, Dedesinin 'serap' İsimli İneğinin Süt Parası ile Milletvekili Olmuş

CHP\'li İnce, Dedesinin \'serap\' İsimli İneğinin Süt Parası ile Milletvekili Olmuş

Yalova'da besiciliğin geliştirilmesi amacıyla Çiftlikköy'de S.S.Kılıç Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle her aileye 6'şar tane olmak üzere toplam 30 aileye 180 baş damızlık düve verildi.

29.10.2011 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da besiciliğin geliştirilmesi amacıyla Çiftlikköy'de S.S. Kılıç Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle her aileye 6'şar tane olmak üzere toplam 30 aileye 180 baş damızlık düve verildi. Törende konuşan CHP grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisinin dedesinin 'Sarıkız' adını verdiği inekten sağılan sütün satılmasıyla biriktirilen altınların satılmasıyla okuyup milletvekili olduğunu söyledi.

Kılıçköy'deki törene Yalova Valisi Esengül Civelek, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çelik, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ile köylüler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kılıçköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Bıyıklı, "2007 yılında kurduğumuz kooperatifimizde azimli çalışmalar sonucu uyguladığımız 30 çarpı 6 süt sığırcılığı projesini hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan da yaptığı konuşmada sığırların Amerika'dan getirildiğini, daha şimdiden bazılarının doğurduğunu söyleyerek, "Düvelerimiz TİGEM tarafından Amerika'dan getirildi. Bu proje 1 milyon 629 bin liraya mal oldu ancak biz bu proje ile 9,5 milyon liralık bir katma değer sağlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"SERAP İSİMLİ İNEĞİN SÜT PARASI İLE OKUYUP MİLLVETEKİLİ OLDUM"

Yalova Valisi Esengül Civelek'in, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kadın girişimcilerimizi desteklemek amacıyla tarımsal projelerde kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapmasının sevindirici olduğunu söylediği toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ailesinin sattığı süt paralarıyla eğitim gördüğünü söyledi. "Beni bu olay yıllar öncesine götürdü." diyen İnce, şöyle devam etti:

"10 yaşındaydım. Evde sığırlarımız vardı. Dedemin sığırı vardı ve adı da 'Serap'tı. Sütçü gelir kapıdan sütünü alırdı, Ay başında da parasını getirirdi. Hayvanın yem ihtiyacının parasını babam öderdi. Ama parasını, annem alırdı. Annem de bu süt paralarını altın alarak değerlendirirdi. Ben, işte o altınlar ve düve sayesinde okudum ve milletvekili oldum."

Tören, proje kapsamında üreticilere 5 ton kapasiteli süt toplama ve soğutma ünitesi, 30 adet süt sağım makinesi ile 1' tane jeneratör, 1 adet silaj makinesi, 1 tane yem ezme makinesi ve 30 adet süt sağım makinesi dağıtılmasıyla sona erdi.

CHP'Lİ İNCE'DEN AK PARTİLİ COŞKUN'A SARIKIZ ÜZERİNDEN ESPİRİ

Açılış töreninin ardından protokol sığırların bulunduğu işletmeyi gezdi. Bu sırada protokol üyelerinin yanına proje kapsamında getirilen sığırların doğurduğu buzağı getirildi. Yalova Valisi ve AK Parti Milletvekili Temel Coşkun'un sevdiği düveye davetliler tarafından 'Sarıkız' isminin verildiğini öğrenen CHP'li Muharrem İnce, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun'a, "Şimdi size kızıyorum. Bu hayvan sarı mı da 'Sarıkız' diyorsunuz. Bu hayvan beyaz. Ama siz de haklısınız tabii her beyaz da 'Ak' olmuyor" diyerek espiri yaptı. - Yalova/ Çiftlikköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce, Dedesinin 'serap' İsimli İneğinin Süt Parası ile Milletvekili Olmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement