Çiçeğin Kalbinde Festival Coşkusu Yaşanacak - Son Dakika
Güncel

Çiçeğin Kalbinde Festival Coşkusu Yaşanacak

Çiçeğin Kalbinde Festival Coşkusu Yaşanacak

Ege bölgesinde kesme çiçek sektörünün öncülüğünü üstlenen Menderes'te bu yıl Çiçek Festivali'nin 6.'sı düzenlenecek.

20.05.2015 08:53  Güncelleme: 08:54

23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek festival ilk kez Menderes Belediyesi tarafından organize edilecek.

Menderes Belediyesi tarafından, Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla 6. Çiçek Festivali düzenlenecek. 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik iki gün süreyle kesme çiçeğin en güzel örneklerini festival ziyaretçileriyle buluşturacak. 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenecek etkinlikte sevilen sanatçılar Ferhat Göçer ve Işın Karaca da sahne alacak. Festival kapsamında Menderes Belediyesi tarafından bir yıllık süreçte ilçeye kazandırılan projelerin de açılışı yapılacak.

Coşku yaşanacak

6. Çiçek Festivali 23 Mayıs'ta Menderes Belediyesi önünden etkinlik alanına kortej yürüyüşle başlayacak. Halka çiçek dağıtımlarının yapılacağı yürüyüş sonrası Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi gerçekleşecek. En güzel çiçek yarışmasının gerçekleştirileceği etkinlikte ilk günün kapanışı Ferhat Göçer'in konseri ile olacak. Etkinliğini ikinci günü yine halk dansları coşkusu yaşanacak. Festival Işın Karaca'nın konseri ile son bulacak.

En güzel çiçek belirlenecek

İlk gün düzenlenecek ve 10 kategoride yapılacak en güzel çiçek yarışması ve araç süsleme yarışması da renkli görüntülere sahne olacak. Çiçek üreticilerinin katılacağı yarışmada dereceye girenler çeşitli ödüllerin de sahibi olacak.

Festivale açılış damgası

6. Çiçek Festivali kapsamında Menderes Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı projelerin de toplu açılışı gerçekleşecek. Etkinlikte Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Oğlananası Çok Amaçlı Salon, Gümüldür Meydanı, Evde Sağlık Hizmetleri, modern parklar ve İlçeye kazandırılan doğalğazın açılışı yapılacak.

Çiçeğin kalbine davet

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festival coşkusuna bütün İzmirlileri davet ederek,"Bölgemizin önemli üretimleri arasında yer alan kesme çiçek için düzenlenen festivalimiz ilk kez belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla bugünlere taşınan festivalimizi daha ileriye taşımak için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Amacımız üreticimizi desteklemek ve çiçeklerimizin geniş pazarlara yayılmasını sağlamak. Bu kapsamda düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Çiçeğin kalbinde kesme çiçeğin en güzel örneklerini bulacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çiçeğin Kalbinde Festival Coşkusu Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement