Çığ Düştü, Şehrin Yarısı Susuz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Çığ Düştü, Şehrin Yarısı Susuz Kaldı

Çığ Düştü, Şehrin Yarısı Susuz Kaldı

Hakkari'de, 2200 rakımda bulunan içme suyu kaynağının üzerine çığ düşmesi sonucu şehrin bir kısmı susuz kaldı.

16.02.2012 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, 2200 rakımda bulunan içme suyu kaynağının üzerine çığ düşmesi sonucu şehrin bir kısmı susuz kaldı.

Şehirden 10 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü Uyanık mezrasında, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynağın üzerine çığ düştü. Şehrin bir kısmına su verilememesi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, 2 günlük çalışmanın ardından arızayı giderdi.

İçme suyu arıza ekibi ustası Osman Budak, köy yolunu açarak kaynağa ulaştıklarını belirterek, "6 kişilik ekip ve iş makinelerinin yardımıyla çığı temizleyerek arızalanan şebekeyi yeniden onardık. Bu kaynağın tıkanması halinde şehir tamamen susuz kalacaktır. Şehrin en büyük su kaynağı burası" dedi.

"Hakkari'NİN ACİLEN YENİ SU KAYNAKLARINA İHTİYACI VAR"

Otluca köyü ile 3600 rakımda bulunan Berçelan Yaylası'ndan şehre gelmekte olan su kaynaklarının yetersiz olduğunu belirten Budak, yeni içme suyu kaynaklarının getirilmemesi halinde şehrin tamamen susuz kalacağını söyleyerek, "Şehre sadece Otluca ile Berçelan Yaylası'ndan su geliyor. Bu kaynaklar da yetersizdir. Acilen Kırıkdağ köyü Dez mevkii ile Helel bölgesindeki su kaynaklarının şehre getirilmesi gerekir. Aksi takdirde şehirde su sıkıntısı yaşanacaktır" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çığ Düştü, Şehrin Yarısı Susuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement