Çin'de Yeni Sanayi Devrimi İnisiyatifi Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çin'de Yeni Sanayi Devrimi İnisiyatifi Sempozyumu Düzenlendi

Çin\'de Yeni Sanayi Devrimi İnisiyatifi Sempozyumu Düzenlendi

Çin'in Fujian eyaletine bağlı Xiamen'de düzenlenen Yeni Sanayi Devrimi İnisiyatifi Ortaklığı Sempozyumu'na 25 ülkeden yetkililer, uzmanlar ve elçilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Sempozyumda uluslararası endüstriyel işbirliği, Dördüncü Sanayi Devrimi'nin getirdiği fırsatların değerlendirilmesi ve BM'nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanması gibi konular tartışıldı.

25.04.2023 15:58

XİAMEN, 25 Nisan (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Fujian eyaletine bağlı Xiamen'de Yeni Sanayi Devrimine İlişkin Küresel Kalkınma İnisiyatifi Ortaklığı Sempozyumu düzenlendi.

Pazartesi günü düzenlenen sempozyuma uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra 25 ülkeden yetkililer, uzmanlar ve elçilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

Sempozyum sırasında, elverişli bir karar alma ortamının geliştirilmesinden uluslararası endüstriyel işbirliğinin derinleştirilmesine kadar çeşitli konuların tartışıldığı üç seminer gerçekleştirildi.

Sempozyumda, Küresel Kalkınma İnisiyatifi Çerçevesinde Yeni Sanayi Devrimi Ortaklık Ağı da tanıtıldı.

Yeni Sanayi Devrimi Sempozyumu Küresel Kalkınma İnisiyatifi Ortaklığı Sempozyumu Başkanının Bildirisi de yayımlandı. Bu bildiri; sanayileşme, dijitalleşme, yenilikçilik ve kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında ülkeler arasında daha fazla iş birliğini, gelişmekte olan ülkelerin Dördüncü Sanayi Devrimi'nin getirdiği fırsatları değerlendirmelerinin desteklenmesini, işbirliğine dayalı bir yenilik ekosisteminin oluşturulmasını ve BM tarafından yayımlanan 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanmasını teşvik ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Yeni Sanayi Devrimi İnisiyatifi Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement