Çin'in Lider Kadrosu Değişiyor - Son Dakika
Dünya

Çin'in Lider Kadrosu Değişiyor

Çin\'in Lider Kadrosu Değişiyor

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin direksiyonuna geçecek lider kadrosunun seçileceği Çin Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısı başladı.

05.03.2013 11:07  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin direksiyonuna geçecek lider kadrosunun seçileceği Çin Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısı başladı.

12. Çin Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısı başkent Pekin'de bugün başladı. Yaklaşık 3 bin temsilcinin katıldığı Çin parlamentosunun bu yılki toplantısında, 10 yılda bir yapılan lider kadrosu değişikliği gerçekleşeceği için tüm dünyanın gözü toplantının üzerinde. Toplantıda, yeni devlet başkanı ve başbakanın yanında, tüm üst düzey lider kadrosu seçilecek.

Geçtiğimiz yıl sonunda yapılan Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi'nde Genel Sekreterlik görevine getirilen Xi Jinping'in devlet başkanlığı, yaklaşık iki hafta sürecek toplantının sonunda ilan edilecek.

Yeni yönetimin başbakanı ise Li Keqiang olacak. Tüm dünyanın merakla izlediği toplantı sonrasında Hu Jintao'nun ekibi görevden ayrılacak ve yerine Xi Jinping'in ekibi gelecek.

Yeni lider kadrosunu bekleyen en önemli zorlukların, başta ekonomik büyümenin korunması ve yolsuzlukla mücadele olduğu vurgulanıyor. Önümüzdeki hafta resmen devlet başkanlığına gelecek Xi Jinping, ÇKP Genel Sekreterliği görevine başladığından bu yana yaptığı açıklamalarda, yolsuzluğa karşı çıkan ve halka yakın duran bir siyasi lider imajı çiziyor. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çin'in Lider Kadrosu Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement