Çin Yapımı Filim, Uluslararası Animasyon Festivalinden Ödülle Döndü - Son Dakika
Güncel

Çin Yapımı Filim, Uluslararası Animasyon Festivalinden Ödülle Döndü

Pazar günü Çinli yönetmenler Liang Xuan ve Zhang Chun'ın "Big Fish & Begonia" adlı animasyon filmi, 15. Anilogue Uluslararası Animasyon Festivali'nin uzun film kategorisinde birinci oldu.

04.12.2017 08:45

Animasyon, herhangi bir insanın görmediği dünyadaki bir dünyanın öyküsünü anlatıyor. Filmde Chun, 16 yaşına geldiğinde, insan dünyasını keşfetmek için bir yunusa dönüşüyor. Chun, kendi hayatı pahasına bir insan tarafından kurtarılıyor. Kendisini kurtaran insanın sevecenliğinden ve cesaretinden çok etkilendiği için, ona yeniden hayat vermeye çalışıyor.

Festivalin uluslararası jüri üyesi olan animasyon yetenek araştırmacısı Shelley Page, jüri başkanının değerlendirmesinde Çinli filmin eşsiz ve büyülü evreninin ve unutulmaz ve karmaşık karakterlerinin jüriyi etkilediğini söylediğini vurguladı. Seçici Kurula yönetmenin eğlenceli ve zengin görüntülü bir film oluşturmak için hem iki hem de üç boyutlu teknikler kullandığını belirtti.

Kısa film kategorisinin birincilik ödülü ise, İsveçli yönetmen Niki Lindroth van Bahr'in "The burden" adlı yapımına gitti. Beş günlük festivalde, izleyiciler için 13 uzun film ve 200 yeni kısa animasyon yer aldı.. Gösterimlere ek olarak, programda sergiler, çalıştaylar ve konserler de gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çin Yapımı Filim, Uluslararası Animasyon Festivalinden Ödülle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement