Clara Ve Luigi Mayer’in Resimleriyle,18. Yüzyıl İstanbulu’na Bir Bakış - Son Dakika
Kültür Sanat

Clara Ve Luigi Mayer’in Resimleriyle,18. Yüzyıl İstanbulu’na Bir Bakış

Clara Ve Luigi Mayer’in Resimleriyle,18. Yüzyıl İstanbulu’na Bir Bakış

Uzak İzlenimler Sergisi İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde

06.05.2011 22:08

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul'un 18. yüzyıl sonunda kazandığı eşsiz pitoresk görüntülerinden oluşan bir resim sergisine ev sahipliği yapıyor; "Uzak İzlenimler".

18. yüzyılda "aydınlanma" düşüncesiyle ivme kazanan Doğu'ya yolculuk, devlet adamları, siyasetçiler ve gezginler kadar sanatçılar için de son derece cazipti. İstanbul ise, klasikten moderne doğru evrimleşen estetiğiyle Avrupalı sanatçılar için bir cazibe merkezi ve Batı'yı etkileyen "Türk Modası"nın kalbiydi.

"Uzak İzlenimler" sergisinde yer alan eserler, 1776 - 1792 yılları arasında İstanbul'da görev yapan İngiltere Büyükelçisi Sir Robert Ainslie'yle birlikte kente gelen Luigi Mayer ve İstanbul'da evlendiği Clara Barthold Mayer'in resmettiği, 18. yüzyıl İstanbulu'nun görüntülerinden oluşuyor.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda açılan "Uzak İzlenimler" sergisinde, Clara Barthold Mayer'in dokuz, Luigi Mayer'in ise bir eserinden oluşan suluboyalar Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'na ait.

2 Mart 2007'de açılan, araştırma bölümleri, kitaplık ve arşivleriyle bilim dünyası ve değişik disiplinlerden araştırmacılar ile genel kütüphanesi ve Bilgi-Belge Merkezi'yle her kesimden okuyucuya hizmet veren Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, galeri katında butik sergilere ev sahipliği yaparken, "Uzak İzlenimler" sergisinde de İstanbul kimliğine dair önemli ipuçları vermeye devam ediyor.

Ücretsiz olarak sanatseverlerin ziyaretine açık olan "Uzak İzlenimler" sergisi, 23 Ekim 2011 tarihine kadar izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Clara Ve Luigi Mayer’in Resimleriyle,18. Yüzyıl İstanbulu’na Bir Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement