Çorum'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Kar Yağışı

Çorum\'da Kar Yağışı

Çorum'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir beyaza bürünürken, ulaşım sorunu yaşanan 220 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

15.01.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir beyaza bürünürken, ulaşım sorunu yaşanan 220 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kentte yüksek bölgelerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, Salı ve Çarşamba günü bulutlu olacağı belirtilen kentte hava sıcaklığı ise eksi 6 ila 10 dereceye kadar düşecek.

Öte yandan, kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Sabah saatlerinde okul bahçeleri ve parklara akın eden çocuklar gönüllerince eğlendi. Bazı çocuklar kardan adam yaparken, bazı çocuklar da bu tercihini kardan yana kullandı.

Kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı köylerde de ulaşım sorunu yaşanmaya başladı. Kar nedeniyle ulaşım sorunu yaşanan 220 köy yolunda il Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını devam ediyor.

27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 60 kişilik ekiple çalışma yapan İl Özel İdaresi ekipleri, 9 Ocak'ta yılın ilk karının yağdığı günden bugüne kadar 305 ayrı ünitede toplam 2 bin 289 kilometre kar mücadelesi yaptı.

Diğer yandan şehirler arası ulaşımda yağış nedeniyle trafikte herhangi bir sorun yaşanmıyor. Ankara-Çorum, Çorum-Samsun, Çorum- Amasya karayollarında yaklaşık 10 ekip tuzlama çalışması yapıyor. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement