Çorum: İskilip Belediyesi Borçlarını Yapılandırıyor - Son Dakika
Güncel

Çorum: İskilip Belediyesi Borçlarını Yapılandırıyor

İskilip Belediyesi, Yeniden Yapılandırılan Borçlarını Ödemeye Başladı.

10.12.2006 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilip Belediyesi, yeniden yapılandırılan borçlarını ödemeye başladı.

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamasında, 20 yıllık borçlarının yeniden yapılandırıldığı ve ödemeye başlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, 2005 yılına kadar SSK, Emekli Sandığı'na prim ve Maliye'ye vergi borcu olarak 20 yılda oluşan 6.2 trilyonluk borç yapılan uzlaşmayla 2006 Mayıs ayında 4.4 trilyona indirildiğini ve kalan borcun 2007 Temmuz ayından itibaren belediyenin İller Bankası hissesinden otomatik kesilmeye başlanacağı kaydedildi.

Belediye Başkanı Orhan Öztürk, bu çerçevede bugüne kadar 188 milyar TL'nin hisselerinden kesilerek ilgili kurumlara aktarılmaya başlandığını ve kesintilerin her ay devam edeceğini, bunun belediyeye yıllık 700 milyar TL civarında olacağını söyledi.

Başkan Öztürk, borç yapılanması çerçevesinde sadece Kasım ayında Belediyenin 165 milyarlık hissesinden 63 milyarı kesildiğini ifade ederek, "Gönül arzu ederdi ki bu borç gereksiz personel istihdamından değil alt yapıya yönelik yatırımlardan oluşan borç olsaydı. Ancak bunun mazeret olarak değerlendirilmesinin hiçbir zaman söz konusu değildir. Bu borcun geçmiş yıllarda belediyenin gereksiz giderleri ve çevre belediyelere göre çok fazla sayıda personel çalıştırmasından kaynaklanmaktadır. Bu borcun belediye yatırımları ve hizmetlerini aksattığı ancak yeni kaynaklar ve imkanlarla bunun aşılmaya çalışılacak" diye konuştu.

Belediye'nin yükünü azaltmak için radikal kararlar aldıklarını ifade eden Başkan Orhan Öztürk, bu sayede zarar eden bütün işletmelerin kiraya verilerek zarardan kurtulmaya çalışıldığını ve gelirlerinin artırıldığını, 276 personelin 119'a düşürüldüğünü, Zarar eden şehir içi ulaşım, mezbaha, hamam, tamirhane özelleştirildi. Belediyenin 75 adet araç ve iş makinesinden eski model 60 tanesi hurdaya gönderildi bir kısmı da satıldı. Yıllık 133 milyarlık kira geliri 384 milyar TL'ye çıkarıldı. Bunun 500 milyara ulaştırılmasına çalışılıyor. Bunun için belediye dükkanları kira gelirleri 2007 yılında belediye meclis kararıyla artırılarak piyasa rayiçlerinin hiç olmazsa yarısına yaklaşması hedeflendiğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum: İskilip Belediyesi Borçlarını Yapılandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement