Daniel Deusser Cornet D'amour ile Dünya Kupası Şampiyonu - Son Dakika
Spor

Daniel Deusser Cornet D'amour ile Dünya Kupası Şampiyonu

Daniel Deusser Cornet D\'amour ile Dünya Kupası Şampiyonu

Alman binici Daniel Deusser Lyon’da düzenlenen FEI Engel Atlama Dünya Kupası Finali’ni yurttaşı Ludger Beerbaum ile İngiliz Scott Brash’i geride bırakarak kazandı.

29.04.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finalin ikinci turunda en son sırada star alan ve hiç hata yapmaması gereken Daniel Deusser, çelikten sinirleri olduğunu kanıtladı.

İsviçreli Steve Guerdat’nın düşürdüğü bir engel, Deusser’in avantajına olmuş olsa da, yurttaşı Ludger Beerbaum’un hiç engel devirmemesi, Deusser’in de parkuru hatasız bitirmesine mecbur bıraktı. Soğukkanlılığını korumayı başaran Deusser, Cornet Obolensky’nin oğlu olan 11 yaşındaki aygırı Cornet D’Amour ile stresini yenerek, tamamen dolu olan tribünlerin önünde geçen sene Amerikalı binici Beezie Madden’in elde ettiği şampiyonluğu ele geçirdi.

2007’de Air Jordan Z ile İsviçreli Beat Mandli’nin arkasında ikinci olan 32 yaşındaki Stephex ekürisi binicisi, 1979 yılından beri düzenlenen Dünya Kupası Dinali yarışlarında “Mannschaft”a onuncu galibiyetini getirdi. Bu galibiyetlerin üçü Meredith Michaels- Beerbaum, üçü Marcus Ehning ve birer tanesi Ludger Beerbaum, Otto Becker ve Christian Ahlmann’a ait. 1993’te Ratina Z ile galip olan Beerbaum, Alman egemenliğini tamamlamıştı.

Geçen sene barajda Madden tarafından geçilen, 2012’de ise bir diğer Amerikalı Rich Fellers tarafından yenilen Steve Guerdat, bir kez daha bu önemli yarışı kazanmaya teğet geçti. İlk iki tur sonunda Nino des Buissonnets ile liderliği elinde bulunduran Steve Guerdat, son gün her iki turda da bir engel devirdi. Bu iki hatayla sıralamada beşinciliğe geriledi.

Marcus Ehning seyircilerin en sevdiği atlardan biri olan Cornado NRW ile 4. sırada yer aldı.

Hiçbir Fransız binici son tura geçemezken, Patrice Delaveau’nun atı HDC Lacrimoso’nun Pazar sabahı yaralanması sonrasında, Fransızlar galibiyet şanslarını yitirdiler.

Bu şekilde kapalı manej sezonu tamamlanmış oldu. Bundan sonraki final gelecek sene Las Vegas'ta düzenlenecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Daniel Deusser Cornet D'amour ile Dünya Kupası Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement