Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı ile Kadıköy Belediyesi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamının 44. yılında, Caddebostan Kültür Merkezinde (CMK) anma etkinliği düzenledi.

07.05.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı ile Kadıköy Belediyesi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamının 44. yılında, Caddebostan Kültür Merkezinde (CMK) anma etkinliği düzenledi.

"Denizleri Anıyoruz" başlıklı etkinlik, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anlatıldığı belgesel gösterimiyle başladı.

Etkinlikte Deniz Gezmiş'in kardeşleri Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı Başkanı Bora Gezmiş ve Başkan Yardımcısı Hamdi Gezmiş'in yanı sıra Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Keriman Nalbant birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatlarından Halit Çelenk adına kızı Serpil Çelenk'e çiçek ve plaket verildi.

Bu sırada törene katılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, katılımcılar tarafından alkışlandı.

Dündar, yaptığı konuşmada, dün kendisine yönelik silahlı saldırıyı hatırlatarak, "Biz direnmeyi, cesareti, cesur olmayı Denizlerden ve arkadaşlarından öğrendik. O yüzden kolay kolay yılmayız, hiçbir zaman teslim olmayız." dedi.

CKM'den ayrılırken gazetecilerin dünkü saldırıya ilişkin sorusu üzerine Can Dündar, dün yanında korumasının bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"O anda yanımda koruma yoktu ama eşim vardı. Herkesten iyi o korudu gördüğünüz gibi. Örgütlü bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Yani tek başına yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Adliye binası içine de girdiğini söylediler, yani o arada silahı birine vermiş olması lazım. O yüzden daha ayrıntısı çıkarsa ortaya muhtemelen bağlantıları da anlaşılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement