Derleme - Son Dakika
Güncel

Derleme

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin.

30.01.2013 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te fabrikadaki patlama

-Galvaniz üretimi yapan bir fabrikada meydana gelen

patlamada 2'si Suriye uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti,

7 kişi yaralandı

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

-"Yapılması gereken ne varsa hepsinin

takipçisi olacağız"

ANKARA (AA) - 30.01.2013 - Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde galvaniz üretimi yapan bir fabrikada meydana gelen patlamada, 2'si Suriye uyruklu 7 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlama sonrası fabrikada çıkan yangın kısa sürede söndürülürken sağlık durumu ağır olan yaralılar hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, daha sonra patlamada hayatını kaybedenlerin cenazelerine ulaşılması amacıyla çalışma başlattı.

Patlamanın hemen ardından AA muhabirine açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "İlk belirlemelere göre 6 ölü ve yaralılar var. Fabrikada çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Net bilgiler yangın söndürüldükten sonra ortaya çıkacak" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 kişinin öldüğü Gaziantep'teki patlamada kayıp olduğu belirtilen 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Fabrikaya gelerek olaya ilişkin yetkililerden bilgi alan Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 6 ölü ve 7 yaralı söz konusu. Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra yapılan kontrollerde kayıp olduğu belirtilen kişinin de ölenler arasında olduğu belirlendi. Cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'nda ise ölenlerin kimlikleri belirlendi.

Patlamada Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan, Kenan Kaya ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad'ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Ayrıca patlamada yaralanan Ayhan Keklikçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde, Ali Uzunlar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş ve Faik Çetin Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, Mahmud Abdullah ise Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada patlamada hayatını kaybeden Suriye uyruklu 2 kişinin cenazesi Kilis'e gönderildi. Cenazelerin buradan da Suriye'nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Gaziantep'teki fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin, "Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız" dedi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - Saygılarımızla.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement