Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST TİMİ DAVASINA MUĞLA'DA DEVAM EDİLİYOR (EK)1)ŞEHİT ANNESİNDEN SANIK YAKINLARINA TEPKİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47...

10.08.2017 12:33

CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST TİMİ DAVASINA MUĞLA'DA DEVAM EDİLİYOR (EK)

1)ŞEHİT ANNESİNDEN SANIK YAKINLARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına, verilen aradan sonra devam edildi. Duruşmada, darbe girişimi gecesi Marmaris'te suikast timince şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker, sanıklara ve yakınlarına tepki gösterdi. Güzel Eker, sanık yakınlarına da, "Böyle evlat mı olur? Peşlerinde koşuyorsunuz. Benim oğlumu vurdu onlar" sözleriyle tepkisini sürdürdü.

"DARBEYİ ÖĞRENİNCE ŞOK OLDUM"

Duruşmada helikopter ikinci pilotu Üsteğmen Haydar Murat Özden de esasa ilişkin savunmasını yaptı. Darbe teşebbüsü gecesi kendi isteğiyle teslim olduğunu söyleyen Haydar Murat Özden, savunmasında sık sık darbeye teşebbüsle ilgili verilen tanık ve sanık ifadelerinden örnekler sundu. Darbeye teşebbüs günü ya da önceki zamanlarda birliklerinde olağanüstü bir hareketlilik görmediğini de savunan Özden, "Söz konusu uçuş için sanık Murat Dağlı değil, Albay Murat Bal tarafından seçildim. Sanıklardan hiçbirisi beni uçuş için seçmedi, adımı vermedi. Görevlendirilmem tamamiyle yasal yollardan oldu. O gece telefonum 35 saniye açık kaldı. Bunun 31 saniyesiyle eşim ve kardeşimle görüşme yaptım" dedi. Helikopter birinci pilotu Albay Zeki Göçmen'in verdiği talimatlar dışında bir harekette bulunmadım. Uçuşun tüm sorumluluğu birinci pilottadır. İkinci pilotu sadece birinci pilotun verdiği emirleri yerine getirir" dedi. Marmaris'e inmeye çalıştıkları sırada kendilerine ateş açılmasıyla yanlış bir iş yaptıklarını anladığını öne süren Haydar Murat Özden, "Hemen havalanmamız gerektiğini komutanıma söyledim. Helikopteri havalandırdım. Albay Zeki Göçmen, uçuşun kritik zamanlarında yönetimi kendisi aldı. Düz uçuşlarda yönetimi bana verdi ve bana ne yapmam gerektiğini söyledi. Imsık'a indiğimiz zaman da Fethi Yarbay beni odasına götürdü. Ben zaten ne olduğundan şüphelendim. Televizyonu izlediğim sırada meclis ve polis özel hareket binası bombalanıyordu. O an şok oldum. Ne kadar büyük bir yanlışın içine girdiğimi gördüm" dedi.

"BEN TEHDİT OLARAK GÖRÜLDÜM"

FETÖ'den ömrü boyunca nefret ettiğini ve mağdur edildiğini savunan Haydar Murat Özden, "Ömrüm boyunca nefret ettiğim bu örgüt tarafından kullanılmak beni daha da çok üzdü. Biz o gece havalanmak ve kaçmakla çok sayıda şehit verilmesini önledik. Biz kaçmasaydık Milas Havalimanı'ndan yakıt ikmali yapılırdı. Böylelikle görev sürdürülebilirdi. Kendi isteğimle teslim oldum. Ama ben suçumun olmadığını bildiğim için böyle davrandım. Üzerimde şahsi tabancam bile yoktu. Darbeden haberi olanlar, yurt dışına biletlerini aldılar. Bir helikopterle Yunanistan'a kaçtılar. Ben tabancamı bile almadım. Darbeden haberim olsa en azından beylik tabancamı alırdım" diye konuştu. Fethullah Gülen hakkında geçmişte sık sık eleştirilerde bulunduğunu da ileri süren Haydar Murat Özden, "Soruşturma ve kovuşturmada ortaya konan örgüt üyelerinin sahip olduğu hiçbir emare bende bulunmamaktadır. ByLock ve gizli iletişim araçlarını kullanmadığım Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün raporunda kanıtlandı. Örgüt lideri hakkında her yerde laf ettim, eleştirilerde bulundum. Örgüt beni tehdit olarak gördü. Beni mağdur etti. Bana kötü sicil verdiler. Ne öğretmen kursuna ne de başka bir kursa seçilmedim. Bu tür kurslara FETÖ'nün kendi adamlarını seçtikleri göz önünde. Örgütün üyesi olsaydım bu kişilerin beni ödüllendirmesi lazımdım" dedi.

ÖMER HALİSDEMİR'İ GÜNDEME GETİRDİ

Ömer Halisdemir'in ismini de savunmasında gündeme getiren Haydar Murat Özden, "Adam öldürmek suç olduğu halde, Ömer Halisdemir komutanının emirlerine yerine getirdi ve sonrasında da maalesef şehit oldu. Ben de verilen emirleri yerine getirdim, hain ilan edildim" dedi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, itirazda bulunup olayın aynı olmadığını belirtip, Ömer Halisdemir'in ismini kullanmamasını istedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baytoğ da, Ömer Halisdemir'in ailesinin isminin kullanılmaması yönünde talebinin olduğunu söyleyip, sanıkları uyardı.

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN/ MUĞLA

===============================================================

2)AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ: MUHALEFET 'NEREDEN VURABİLİRİM' DİYE DÜŞÜNÜYOR

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin bir dizi etkinliğine katılmak için geldiği Adana'da muhalefeti eleştirerek, "Nereden vurabilirim de bu iktidarı zayıflatabilirim düşüncesiyle hareket ettiğiniz zaman bu ülkeye ihanet etmiş oluyorsunuz" dedi. AR-GE'den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Evliya Çelebi Otelcilik ve Turizm Okulu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Dağ, 15 Temmuz'un bugüne kadar karşılaşılan  en hain darbe girişimi olduğunu belirterek, "Muhalefetin 15 Temmuz'u hiç ifade etmemeleri, ısrarla 20 temmuzdan bahseder noktada olmaları ve bu ülkeyi Avrupa'ya, batıya şikayet eder noktada olmaları manidar ve düşündürücü husustur. Bu ülkenin toprağında, yetişmiş, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş olanların böyle bir düşünce içinde olmaları çok da doğru değil çünkü bir kere bizim kendi açımızdan baktığımızda kendi içimizde bir birliği beraberliği öncelikle mili meselelerde sağlayabilir noktada olmamız lazım" diye konuştu.

'İKTİDARA DEĞİL ÜLKEYE ZARAR VERİR'

Siyasi mücadelenin bir rekabet olduğunu kaydeden Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi gereği iktidar ve muhalefet unsurları vardır. İktidar olmaya çalışırken mutlaka millete kendimizi anlatmak noktasında bir şeyler yapacağız ve seçime gireceğiz. Bir taraf galip çıkacak, bir taraf da muhalefet görevi alacak. Ama bunu farklı şekle dönüştürüp 'Nereden vurabilirim de bu iktidarı zayıflatabilirim' düşüncesiyle hareket ettiğiniz zaman bu ülkeye ihanet etmiş oluyorsunuz. Bu ülkeye yanlış yapmış oluyorsunuz. Vereceğiniz zarar iktidara değil bu ülkeye zarar verir. Eksiklikler, daha yapılması gereken şeyler mutlaka muhalefet partisi tarafından söylenmesi lazım ama ötesine gidip 'Bu ülkede güvenlik yok, bu ülkeye turist gelmesin' noktasında söylenecek sözlerin çok anlam ifade etmeyeceği ve millet nezdinde bir karşılığı olmadığını düşünüyorum." Dağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'50"    BOYUT: 173 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================================================

KAZDAĞLARI'NDAKİ YANGINA GÖZALTI

3)KÖYE ALINMADIĞI İÇİN YAKTIĞI İDDİA EDİLDİ

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, Kazdağları'nın en önemli bölgelerinden Şahinderesi Kanyonu yakınlarında 4 ayrı bölgede aynı anda başlayan, erken müdahaleyle söndürülebilen orman yangınıyla ilgili 35 yaşındaki T.İ. (Turan İdgü) gözaltına alındı. Zanlının, oturduğu köyde üretim alanlarına zarar verdiği gerekçesiyle köylülerin tepkisi üzerine buradan ayrıldığı, köye alınmadığı, buna kızıp ormanı ateşe verdiği iddia edildi.

Kazdağları'nın en önemli bölgeleri arasında bulunan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında 4 ayrı noktada, dün (çarşamba) orman yangını çıktı. Altınoluk Mahallesi'nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın ihbarının saat 12.12'de geldiği bölgede helikopterle ilk sorti 12.22'de yapıldı. Erken müdahale sayesinde yangının büyümeden söndürüldü. Alevlerin ağaçlardan çok zemindeki bitki örtüsüne zarar verdiği ve 8 hektarlık alanda etkili olduğu kaydedildi.

Öte yandan; Kazdağları'nın Edremit sınırındaki Avcılar Köyü'nün üst kısmında yer alan bölgede de 30 Haziran da kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık bölgede 4 ayrı noktada yangın çıkmıştı. O yangın da kayıtlara kundaklama olarak geçmişti.

GÖZALTINA ALINDI

Kundakama şüphesi bulunan yangınla ilgili Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Altınoluk Jandarma Karakolu ekipleri, bölge sakini T.İ.'yi gözaltına aldı. Jandarma karakolundaki sorgusu tamamlanan T.İ., adliyeye sevk edildi. Anne ve babasıyla yaşayan T.İ.'nin psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğu, bir yıl önce ailesiyle köyden ayrılmak zorunda kaldığı, nedenin ise köylülün kovanları, ağaçları ve tarım arazilerine zarar vermesi olduğu belirtildi. Köyüler tarafından bu yüzden köye alınmadığı iddia edildi. Başka yerde yaşayan T.İ.'nin bu duruma kızıp ormanı ateşe verdiği öne sürüldü.

Yangının, Avcılar Köyü'nün 10 kilometre üst kısmında çıktığı belirtildi.

Hilmi DUYAR- Fatih EMRAH ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

===============================================================

4)TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN KAMYONET DEVRİLDİ: 10 YARALI

ADIYAMAN'da, sürücünün tarım işçilerini taşıyan kamyonetin direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu araç devrildi. Kazada, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Adıyaman- Kahta karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi.

Hasancık Beldesi yakınlarında tardan dönen sürücüsü belirlenemeyen 02 KS 034 plakalı kamyonet, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, kamyonet kasasında bulunan; Furkan Taşdemir, Dida Polat, Elif Yaren Polat, Medine Taşdemir, Rabia Taşdemir, Yağmur Taşdemir, Ahmet Ensar Taşdemir, Elanur Taşdemir, İdeal Polat ve Gazal Taşdemir yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yeri

Jandarma önlem alması

Kazaya karışan kamyonet

Kamyonetten yola savrulan parçalar

Ambulansların acil servise girişi

Yaralıların acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

======================================================

5)ZONGULDAK'TA 2 AYRI KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde  meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi yaralandı.

İlk kaza, sabah saatlerinde Uzunmehmet Mahallesi'nde meydana geldi. 18 yaşındaki Cenk Kesim, 67 TM 741 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken karşıdan gelen otomobili görünce aniden frene bastı. Kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu Kesim, yere düşerek yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Kesim, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kesim'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kesim'in motosikletten düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İkinci kaza ise Orhanlar Mahallesi Kız Kapısı Caddesi'nde meydana geldi. Bisikleti ile yolda seyir halinde olan 34 yaşındaki Tuğba Şalı'ya, park yerinden ana yola çıkan 25 yaşındaki Mustafa Ç.'nin kullandığı 67 LE 553 plakalı kamyonet çarptı. Yere düşerek başından ve kolundan yaralanan Şalı, ambulansla aynı hastaneye kaldırıldı. Şalı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

- Motosiklet kazası güvenlik kamerası

-Kaza yeri detaylar

-Tuğba Şalı'nın kullandığı bisiklet ve çarpıştığı kamyonet

-Tuğba Şalı'nın ambulansa alınması

-Sürücüye alkol testi yapılması

Süre: (5.34) Boyut: (171 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ERĞELİ(Zonguldak),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement