Dilovası Belediye Meclisi Mart Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Dilovası Belediye Meclisi Mart Toplantısı

Dilovası Belediye Meclisi Mart Toplantısı

Dilovası Belediye Meclisi Mart ayı Meclis toplantısını Dilovası Belediyesi hizmet binasın da gerçekleşti.

09.03.2012 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası Belediye Meclisi Mart Toplantısını Yaptı

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'ın başkanlığın da yapılan Mart Ayı Meclis toplantısı Başkan Cemil Yaman'ın açılış konuşması ile başladı.

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman;"Bizim İlçemiz çok hızlı gelişen bir ilçe çalışmalarımız sonucunda alt yapıda, üst yapıda, eğitimde ki eksiklikleri karşılamak için çalışmalarımız devam ediyor. 11 yeni okul yaparak geçmişteki eğitimdeki eksikliği gidermiş olacağız ve bu okullar şu anda bitmek üzere ve ihale aşamasında, alt yapıda Avrupa standartlarının altında kayıp kaçak oranı %15 lere indirdik, üst yapıda 68 bin ton asfalt serimi yaptık. Artık çocuklarımız okula çamur üstünde yürüyerek gitmiyorlar" dedi. Konuşmasına devam eden Başkan Yaman;" Diliskelesi Mahallesine 10 dönüm üzerine mesire alanı ve 86 dönüm alan üzerinde sosyal donatıları, anfi tiyatrosu, yer yer göletler ve yürüyüş yollarının bulunduğu büyük bir park yapmayı düşünüyoruz ve yeni yapılacak olan 2 proje için sizden yetki istiyorum" dedi.

Gündeme ait maddeler, Denetim komisyonuna gönderilecek olan maddeler ve gündeme alınan maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısında,İller Bankasından kredi alınması, Sözleşmeli personel ücretinin belirlenmesi, Hizmet içi eğitim yönetmeliği, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliği, Kayapınar mahallesi 338 ada plan tadilatı ve Mimar Sinan mahallesi Yurt alanı plan tadilatı gündeme ait olan maddelerdi.

Denetim komisyonuna gönderilecek olan maddeler belirlendi.

Yılport dolgu alanı 1/1000 ölçekli plan değişiklik teklifi, Diliskelesi mahallesi 1/1000 ölçekli revizyon uygulama planı ve Diliskelesi mahallesi 701 ile 710 sokaklar arasında plan tadilatı komisyona havale edildi.

Gündeme alınması teklif edilen maddeler görüşüldü.

Bilirkişi seçilmesi (2B komisyonuna) ve Memur kadro değişikliği gündeme alınması teklif edildi.

Gündem dışı söz alan Metin Uzunok;"Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'a Kömürcüler OSB'nin İlçemize gelmemesi için yapacağınız çalışmalar da her zaman yanınızdayız. Dilovası'na Kömürcüler OSB'nin gelmemesi için Siz ve burada bulunan meclis üyeleri arkadaşlarımızın yanı sıra tüm siyasi parti başkanları bir araya gelerek. Dilovası'nın geleceğini karartmaya yönelik çalışma yapan Kömürcüler OSB'ye hep beraber dur demeliyiz iktidar parti olarak sizden de destek bekliyoruz dedi ve sözlerini şu kelimelerle bitti. Başkanım son olarak Dilovası Belediye Başkanı olarak bu konuda ne tür çalışmalar yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz." dedi.

Başkan Yaman Meclis üyesi Metin Uzunok'un sorusuna şu sözlerle cevap verdi.

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman;" Biz birlikte olarak tepkimizi ortaya koymalıyız. Bu şehrin insanları bu yaşam koşullarını hak etmiyor ve biz bu yola çıktığımızda Dilovası'nı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için yola çıktık ve iyi ki de çıkmışız. Kömürcüler OSB'nin Dilovası'nın tek temiz hava girişi olan o bölgeye kurulması durumun da Dilovası'nın gelecekte çok büyük sorunlar yaşayacağını ben ve ekip arkadaşlarım çok iyi biliyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar görüştüğüm her Bakanımız bu konu hakkında bilgi sahibi benim meclis üyelerimin ve parti teşkilatımın da bu konudaki olumsuz düşüncelerini Bakanlarımız biliyorlar. Başkentte de çalışmalar var, Kocaeli Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile geçtiğimiz hafta Ankara'ya gittik. Ankara da Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile bu konu üzerine görüşmeler yaptık. Bakanlıkta bu konu hakkında bilgi sahibi ve çok önemli çalışmalar yapmaktalar.

Yasal zeminde kazanılmış hakkın iptal edilmesi kolay olmuyor. Ancak yine belirtiyorum Vicdanen meclis üyelerim ve parti teşkilatım da Dilovası'na böyle bir OSB'nin kurulmasını istemiyoruz, yasal yollarda çalışmalarımız sürüyor. Burada bulunan herkes ve Dilovası Halkı bunu bilsin" dedi.

Dilovası Belediye Mart ayı meclisi son buldu. Meclis üyelerinin yanı sıra Ak parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, eski Tavşancıl Belediye Başkanı Eşref Öner ve bir grup Vatandaşta Meclise izleyici olarak katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dilovası Belediye Meclisi Mart Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement