Diyarbakır Amedspor'da Futbolcular İdmana Çıkmadı, Başkan Maddi Destek İstedi Hd - Son Dakika
Spor

Diyarbakır Amedspor'da Futbolcular İdmana Çıkmadı, Başkan Maddi Destek İstedi Hd

Tff 2'inci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, ligin başlamasına 2 gün kala geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamazken, bunu protosto eden futbolcular bugün idmana çıkmadı.

30.08.2018 16:41

Tff 2'inci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, ligin başlamasına 2 gün kala geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamazken, bunu protosto eden futbolcular bugün idmana çıkmadı. Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, takıma kimsenin destek çıkmadığını ifade ederek, Bugün bir çok kulüp, belediyelerin desteğiyle ayakta kalıyor. Ama, yerel yönetimin kayyum ile değişmesinden sonra biz hiç bir şekilde destek almadık. Eğer kayyum bu kentte belediyecilik yaptığını iddia ediyorsa, destek vermek zorundadır dedi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, geçmiş dönemde bazı futbolcuların alacaklarını ödeyemediği için yeni transfer ettiği futbolcuların lisans işlemlerini yapamıyor. Kulübün yarın mesai saati bitimine kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na 800 bin lira ödeme yapmaması halinde transfer yasağı uygulanacak ve yeni transferlerine lisans çıkaramayacağı belirtildi. Kulübün yaşadığı maddi sorunlardan ötürü bugün yapılması planan idmana futbolcular çıkmadı. Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, takıma kimsenin destek olmadığını dile getirirek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin takımın adını değiştirip, destek vereceği söylemlerine de tepki göstererek, belediyelerin spor kulüplerine destek vermeleri gerektiğini söyledi. Yeni transfer ettikleri 4 futbolcunun lisansı ile futbolcuların ödemesi için TFF'ye 800 bin lira yarın mesai saati bitimine kadar yatırmaları gerektiği dile getiren Başkan Edemen, Bugün maalesef takımımız antremana çıkmadı. Arkadaşlarımızın kendilerine göre geçerli nedenleri vardır. Amedspor uzun zamandır ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Bu sezon çalışmalarımızı yaptık, bugüne kadar getirdik. TFF üzerinden sporculara 800 bin lira ödeme yapmamız gerekiyor. Eğer bunu ödeyemezsek maalesef yarın lisanslarını çıkaramayacağızdedi.

'BUGÜN GELDİĞİMİZ SÜREÇTE TIKANMIŞ DURUMDAYIZ'

Yönetim olarak bugüne kadar çok şey yaptıklarını anlatan Edemen, ama sadece kendilerinin ortaya koyacakları şeylerle bu işin gitmeyeceğini ifade etti. Edemen, Amedspor eğer halkın takımıysa, hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Bugün geldiğimiz süreçte tıkanmış durumdayız. Takım, Cumurtesi günü Samsun'a hareket etmesi gerekiyor. Ama, hala onun programını yapamadık. Çünkü, hangi sporcuların olup, olmayacağını bilmiyoruz. Bugün yaşananlara dikkat çekmek için, hem de sporcular alacaklarını almak için böylesi bir eylem gerçekleştirdiler. Sporcu kardeşlerimizi yadırgamıyoruz. Sonuçta onlar haklıdır. Birikmiş sıkıntıların patlama anıdır. Umarım, bugünkü eylem insanları harekete geçirir diye konuştu.

'EĞER KAYYUM BU KENTTE BELEDİYECİLİK YAPTIĞINI İDDİA EDİYORSA, DESTEK VERMEK ZORUNDADIR'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kubüle destek olması gerektiğini dile getiren Kulüp başkanı Nurullah Edemen, Kulübümüz Türkiye'de belkide en az borca sahip olan kulüptür. Bugün bir çok kulüp, belediyelerin desteğiyle ayakta kalıyor. Ama yerel yönetimin kayyum ile değişmesinden sonra biz hiç bir şekilde destek almadık. Hergün süreci tıkkattılar. Farklı yaptırımlar, farklı cezalar uygulandı. İnsanlar, bu farklı gelişmelerden sonra Amedspor'dan uzak durması, ekonomik alanda hergün geriye gitmemizi sağladı. Kayyumun bize hiç bir zaman destek vereceği açıklaması olmadı. Önceki sene kendisiyle yaptığımız görüşmede bizden farklı talepleri oldu. İsim değiştirme olayını doğru görmedik. Bugün de aynı süreçteyiz. Eğer kayyum bu kentte belediyecilik yaptığını iddia ediyorsa, destek vermek zorundadır. Çok net söylüyorum, adımızı Amedspor değil de, başka bir şey yaparsak, yardımcı olabileceğini, gerekirse takımı Süper Lig'e çıkaralım diye bize dönüş yapıldıdiye konuştu.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak ise, Amedspor olarak 2 aydır kamp çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, Bugün burada toplanmamızın en önemli sebebi, kulübün yaşadığ ekonomik sorunlardır. Özellikle son dönemlerde bıcak kemiğe dayandı. Bugün tüm futbolcularımız antremana katılmadılar. Amedspor son dönemlerde yaşadığı özellikle sevenleri adına dile getirmem gerekiyor, ciddi bir duyarsızlık vardedi.

Diyarbakır Amedspor\'da Futbolcular İdmana Çıkmadı, Başkan Maddi Destek İstedi Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Diyarbakır Amedspor'da Futbolcular İdmana Çıkmadı, Başkan Maddi Destek İstedi Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement