Diyarbakır Barosu'ndan Gözaltı Tepkisi! - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Barosu'ndan Gözaltı Tepkisi!

Diyarbakır Barosu, Ofis Semti'ndeki olaylar sırasında Avukat Mesut Aydın'ın gözaltına alınmasını kınadı.

14.09.2015 16:10  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu, Ofis Semti'ndeki olaylar sırasında Avukat Mesut Aydın'ın gözaltına alınarak, silah dipçikleriyle dövüldüğünü, stajyer avukat Hazım Bozkurt'un da elleri kelepçeli olarak 8 saat gözaltında tutulduğunu öne sürerek, bu durumu kınadı.

Diyarbakır Barosu tarafından bugün yapılan açıklamada, 13 Eylül pazar günü öğle saatlerinde Diyarbakır'ın Ofis semtinde, merkez Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı kararını protesto eden bir gruba polis görevlilerinin müdahalesi sırasında Diyarbakır Barosu üyelerinden avukat Mesut Aydın'ın, güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü, şiddet uygulanarak gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Protestocu yurttaşlara yapılan aşırı sert müdahale sırasında, aynı yerdeki bir binada ikamet eden üyemiz Mesut Aydın'ın tanıdığı bazı kimselere de aşırı şiddet uygulanmasına polis görevlilerine sözlü şekilde itiraz etmesi üzerine, kendisini avukat olarak tanıtmasına ve herhangi bir mukavemette bulunmamasına rağmen silah dipçiği ile darp edilmiş, yaralanmış, yere yatırılarak kötü muameleye maruz kalmıştır. Avukat Aydın'a yapılan fiziki darp ve şiddet tıbbi muayene ile de kayıt altına alınmıştır. Bir çok gazetecinin tanıklık ettiği uygulama sırasında meslektaşımız gazetecilere seslenerek avukat olduğunu ve Baroya haber verilmesi biçimindeki isteği kamera kayıtlarına da yansımıştır."

Stajyer avukat Hazım Bozkurt'un da Dağkapı Semti'nde sokağa çıkmay asağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı ve 8 saat boyunca elleri kelepçeli olarak bekletildiği ifade edilen açıklamada, Dağkapı semtinde, Şeyh Said Meydanı'na yakın oturan Diyarbakır Barosu stajyer avukatlarından Hazım Bozkurt'un, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı, 8 saat boyunca elleri kelepçelenerek tutulduğu savunuldu. Açıklamada şöyle devam edildi:

"Diyarbakır Barosu; avukat ve stajyer avukat üyelerimize yapılan, özellikle avukat meslektaşımız Mesut Aydın'ın mesleki kimliği hedeflenerek darp edilmesi, gayrı insani muameleye maruz kalması ve gözaltına alınmasını kabul edilemez bulmakta ve kınamaktadır. Her iki meslektaşımıza yönelik hukuk dışı uygulamanın takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Barosu'ndan Gözaltı Tepkisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement