Doğa Koleji'nde Seçim Heyecanı Yaşanıyor - Son Dakika
Magazin

Doğa Koleji'nde Seçim Heyecanı Yaşanıyor

Doğa Koleji\'nde Seçim Heyecanı Yaşanıyor

Pis Yedili ekibi, öğrenci meclisleri seçimi için kolları sıvadı

04.10.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koleji lise öğrencilerinin t-MBA Öğrenci Meclis Başkanlık seçim maratonuna Pis Yedili ekibi oyuncuları da destek oldu. Pis Yedili'nin Orço'su Burak Alkaş, Furkan'ı Sezer Arıçay, Etkin'i Alican Altun ve Beril'i Müge Bayramoğlu'nun destek verdiği seçim kampanyasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

İşletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış hali olan ve sadece Doğa Koleji Anadolu Liseleri'nde uygulanan t-MBA eğitim modelinde her okul kendi meclis başkanını seçiyor. 2013-2014 yeni eğitim-öğretim yılının, okulun karar alma sürecinde aktif olarak yer alacak meclis başkanlarının belirleneceği seçimler öncesi, adaylara ünlülerden de destek geldi.

Çekimleri Ataşehir Doğa Koleji'nde gerçekleşen, sevilen dizi Pis Yedili oyuncuları, başkanlık seçimlerinde adayların kampanya yüzü oldu. Yerel seçim yarışını aratmayan meclis başkanlık seçimi, okul içinde ve dışında renkli görüntülere sahne oldu.

Oylama ile başa geçecek, yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında organize edilecek tüm etkinlik kararlarında aktif rol alacak olan t-MBA Meclis Başkanlarının seçim çalışmalarına; dizinin haylaz öğrencilerinden Burak Alkaş, Sezer Arıçay, Alican Altun ve Müge Bayramoğlu katıldı. Ünlüler, okul koridorlarında destek verdikleri adaylar için tek tek oy isteyip, broşür ve aday isimlerinin baş harflerinden oluşan kurabiyeleri dağıttı.

Doğa Koleji'nde yaşanan başkanlık yarışı, Pis Yedili'nin senaryosuna da yansıyacak. Adaylara destek veren ünlüler dizinin önümüzdeki bölümünde kendi adaylarını başkan yapmak için oy kullanacak.

t-MBA Eğitim Modeli ve Öğrenci Meclisleri hakkında:

Doğa Koleji Anadolu liseleri'ne özgü bir eğitim modeli olan t-MBA (MBA for teenagers), işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış halidir. t-MBA eğitim modelinin altı farklı bileşenleri Öğrenci Meclisleri, t-MBA uygulamaları, Yabancı Dil, Uluslararası Projeler, Disiplinler arası İlişkilendirme ve Eğitim Koçluğudur.

Öğrenci Meclisleri, okulun karar alma sürecine aktif olarak katılır. Yürüttüğü her projenin tanıtım, organizasyon, lojistik ve finans çalışmalarını yürütür. Yönetim ve organizasyon becerilerinin yanı sıra kendi ifade etme ve insiyatif kullanımı sayesinde çalışmaların, öğrencilerin özgüvenine temel bir katkısı olur. Özellikle sosyal sorumluluk projeleri, kültürel farkındalığı ve kendini değişik platformlarda ifade etme becerisini geliştirir. Her proje için kurulan ayrı komisyonlar, her öğrenciye sosyal sorumluluk ve insiyatif alma bilincini öğrenme fırsatı tanır.

Bir dönemi başarıyla bitiren başkanlar, bir sonraki sene Onursal Başkan ve komisyon üyesi olarak yeni meclise rehberlik eder. Böylece öğrenci meclislerinin sürdürülebilirliği, yine meclisin kendisi tarafından sağlanır. t-MBA eğitim modelinin diğer temel ayağı özel t-MBA Akademik programıdır. Öğrenciler, bu program kapsamında Ekonomi, Pazarlama, Para ve Finans, Girişimcilik, İnsan Kaynakları, Uluslararası İlişkiler ve AB İlişkileri, Yönetim ve Organizasyon, Ticaret Hukuku, Değişim Mühendisliği ve Veri Madenciliği derslerini görür. Her sene düzenlenen iş planı yarışmaları öğrencilerin bu derslerde öğrendikleri kavramları, pratiğe geçirme şansı tanır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Doğa Koleji'nde Seçim Heyecanı Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement