Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı - Son Dakika
Yerel

Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı

Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Özel Tatvan Can Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı olarak görev yapan doktorun safra kesesinden kapalı ameliyat yöntemiyle 200 gramlık taş çıkarıldı.

01.03.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Özel Tatvan Can Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı olarak görev yapan doktorun safra kesesinden kapalı ameliyat yöntemiyle 200 gramlık taş çıkarıldı.

Aynı hastanede görev yapan meslektaşı Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz tarafından yapılan ameliyatla Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay'ın safra kesesinden 5 santimetre çapında 200 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Ameliyatın yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü ve başarılı geçtiğini belirten Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz, bu tür ameliyatların rutin yapıldığını, ancak ilk defa bu büyüklükteki tek parça halindeki safra kesesi taşına rastladığını belirtti. Ameliyatı ilginç kılan taşın portakal büyüklüğünde ve tek parça olması olduğunu ifade eden Op. Dr. Fatih Deniz, "Hastamız aynı zamanda cerrah meslektaşlarımızdan. Bu kadar büyüklükte bir taşı kapalı ameliyatla almak gayet zordur. Şartların ve ekibin hazır olması nedeniyle ameliyatı başarılı bir şekilde yaptık. Ameliyat yaklaşık 1,5 saat devam etti ve başarılı şekilde sonuçlandı. Ameliyat sonrasında safra kesesinde portakal büyüklüğündeki taşı tek parça halinde üstelik kapalı ameliyatla aldık. Hastamız ve aynı zamanda meslektaşımızın şu anda sağlık durumu gayet iyi. Bir süre dinlendikten sonra tekrar normal yaşantısına devam edebilir" diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıla yakın süredir safra kesesiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını belirten Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay ise, durumun ne kadar önemli olduğunu ve ameliyat gerektiğini son 2 senedir öğrendiğini ifade etti. Safra kesesiyle ilgili sıkıntıların iyice baş göstermesi nedeniyle ameliyat olmaya karar verdiğini aktaran Tunay, "Aynı hastanede görev yaptığım meslektaşımdan ameliyatla ilgili yardım talep ettim. Kendisi de sağ olsun benimle çok ilgilendi ve başarılı bir ameliyatla safra kesemde oluşan tek parça taşı kapalı ameliyat yöntemiyle aldı. Bu büyüklükteki bir taşın çıkması beni de şaşırttı. Ayrıca ameliyatıma giren meslektaşım ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement