Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Çevre Günü

Kazanlı öğrenciler çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ilçe sokaklarında yürüyüş yaptı.

05.06.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazanlı öğrenciler, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ilçe sokaklarında yürüyüş yaptı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, öğrencilerin Kazan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinden yürüyüşe geçmesiyle başladı. Kaymakam ve belediye başkanının da eşlik ettiği yürüyüşe okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler yürüyüş sırasında "Temiz kent temiz toplum, Sağlıklı yaşam temiz çevreyle olur, Çevreyi hor gören geleceği zor görür" gibi sloganlar attı.

Ellerindeki pankart ve dövizlerle kortej halinde yürüyen öğrenciler, Ankara Bulvarı'nı takip ederek Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nden Kazan Ortaokuluna ulaştılar. Şarkılar ve sloganlar eşliğinde Kazan sokaklarını dolaşan öğrencilere, vatandaşlar zaman zaman alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün Kazan Ortaokulunda sona ermesinin ardından belediye tarafından temin edilen bitkisel atık yağ toplama makinesi BAYTOM'un açılışı yapıldı. Kaymakam Veysel Beyru  ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk, makineye ilk atık yağı koyarak atık yağ toplama projesini başlattı.

Kaymakam Beyru, "Temiz bir Kazan için el ele" projesi kapsamında evsel atık yağların geri dönüşümünü sağlanacağını belirterek, "Çocuklarımız evlerinden getirdikleri her 1 lt yağı bu makineye döktüklerinde teşvik amacıyla makineden 50 kuruş da harçlık alacaklar" dedi.

Belediye Başkanı Ertürk ise insanımıza daha küçük yaşta çevre bilincini yerleştirmek için ilk atık yağ makinesini Kazan Ortaokuluna koyduklarını belirterek, atık yağ toplama makinesinin okullardan  ilçedeki belli başlı noktalara koyulacağını söyledi.

Etkinlik öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement