Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Yürüyüş Günü

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, "ne otirisiz, haydi yürüyağ", "ne durisan, durma yürü" sloganlarıyla yürüyüş düzenledi

03.10.2013 17:33

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, "ne otirisiz, haydi yürüyağ", "ne durisan, durma yürü" sloganlarıyla yürüyüş düzenledi.

Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Hakan Alkan, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Eker, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" raporu sonuçlarına göre, ülkedeki bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığının tespit edildiğini söyledi.

Düzenli spor yapanların oranının yüzde 3,2 olduğunu bildiren Eker, ülkede obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıklarında artış yaşandığını ifade etti.

Eker, şöyle konuştu:

"Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında 4. sırada yer almakta. Fiziksel aktiviteler, kalp ve damar, yüksek kan basıncı, kolesterol gibi hastalıklardan koruduğu gibi, mental yeteneği geliştirerek hayata bakış açısını da olumlu yönde etkiliyor. Yürüyüş, dünyada en çok reçetelenen ilaç olarak kabul ediliyor. Bu kolaylıkla uygulanabilen ve özel bir mekan gerektirmeden, her an her yerde yapılabilir en ucuz egzersiz yoludur."

"Yürüyüş parkurları oluşturulmalı"

Toplum sağlığı açısından artan önemi nedeniyle şehirlerde yürüyüş parkurları oluşturulmasının büyük önem taşıdığını belirten Eker, her gün 30 ile 60 dakika arasında yürümenin kalp kaslarını kuvvetlendirdiğini, kan dolaşımını artırdığını ve yeni kılcal damarların oluşumunu sağladığını ifade etti.

Eker, yürüyüşün birçok hastalık için koruyucu ve tedavi edici yönünün olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları yürüyüşe davet etti.

Ardından etkinliğe katılanlar "ne otirisiz, haydi yürüyağ", "ne durisan, durma yürü" sloganları eşliğinde statta yürüdü. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement