E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları, Devamsızlık Sorgulama, Takdir Teşekkür Hesaplama - Son Dakika
Güncel

E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları, Devamsızlık Sorgulama, Takdir Teşekkür Hesaplama

E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları, Devamsızlık Sorgulama, Takdir Teşekkür Hesaplama

E okul VBS girişi, okulların kapanması yaklaştıkça daha çok sorgulanmaya başlandı. Veliler, veli bilgilendirme sistemi ile yaz tatili öncesinde öğrencilerin sınav sonuçlarına, devamsızlık durumuna bakmaya çalışıyor. Eğitim öğretim takvimine göre okullar, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Peki e-okul girişi nasıl yapılır?

13.05.2019 10:42

E-okul sistemi, öğrencilerin ve veliler tarafından sıkça kullanılan faydalı bir sistemdir. 2007 yılında başlatılan e-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler, öğrenciler hakkında sınav sonuçları, devamsızlık sorgulama gibi birçok konu hakkında bilgi edinebiliyorsunuz. Peki e-okul VBS girişi nasıl yapılır? Devamsızlık sorgulama, karne notları, sınav sonuçlarına nasıl bakılır. İşte detaylar...

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-Okul VBS giriş için için e-okul.meb.gov.tr resmi internet sitesine girilmelidir. Sitede iki farklı bölüm yer almaktadır. Bunlardan birisi ''e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'' diğeri ise ''Veli Bilgilendirme Sistemi''dir. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparlar. Öğrenciye ait olan ders notları, sözlü notları, performans notları, proje notları vb. girişi yaparlar.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ise öğrenciler ve veliler giriş yapmaktadır. Öğrenciye ait olan tüm ders notları buradan görülebilir. Sisteme giriş yapmak için öğrenciye ait olan okul numarası ve T.C. kimlik numarası girilir. Ekrandaki ilgili alana güvenlik kodunun doğru şekilde girilmesi ile sisteme giriş yapılır.

E-okul VBS sistemi üzerinden öğrencinin güncel devamsızlık bilgisi, merkezi sınav giriş belgesi, okul tarafından yapılan duyurular, merkezi sınav tercih sonuçları gibi bilgilere hızlı erişim sağlanabilir.

E-OKUL VBS GİRİŞİ İLE DEVAMSIZLIK DURUMU SORGULAMA

Sol menüden "Devamsızlık Bilgisi" butonuna tıklıyoruz ve öğrencimize ait devamsızlık kaydı sağ tarafta görünüyor. e-Okul devamsızlık bilgisini incelediğimizde öğrencinin o döneme ait Özürlü – Özürsüz Devamsızlık bilgileri ekrana geliyor. Geriye dönük devamsızlık öğrenmek için ise Dönem bilgisinden dönem değiştirmelisiniz.

Öğrencinin okula devam etmediği günler listede D olarak yazmaktadır. Öğrencileri devamsızlıkları özürlü yani izin veya raporla oluşmuşsa bu ayrı olarak belirtilir. Örneğin aşağıdaki listede Özürlü ve Özürsüz devamsızlar ayrı ayrı gösterilmiştir.

E-OKUL VBS GİRİŞ İLE KARNE NOTLARI ÖĞRENME

E Okul Öğrenci Karne Notlarını Öğrenmek için, "e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. E Okul Öğrenci Girişi ile öğrencinin, Karne Notlarını internetten kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

E-okul Veli sisteminden, E-okul öğrenci girişi karne notları bölümüne giriş yaparak öğrenci veya veliler karne notlarını,e-okul karne notu ortalaması hesaplama, dönem sonu başarı belgesi olarak ifade edilen Takdir ya da Teşekkür belgesi alıp alamayacağını hesaplayabilirler.

E-OKUL VBS GİRİŞ ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında; Devamsızlık sorgulama, Yazılı sonuçları, Sözlü sonuçları, Karne notları, Haftalık ders programları bulunmaktadır.

Son Dakika Güncel E-okul VBS Giriş: Sınav Sonuçları, Devamsızlık Sorgulama, Takdir Teşekkür Hesaplama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement