Ebeler Haftası - Son Dakika
Güncel

Ebeler Haftası

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Ebeler Haftası dolayısıyla Devlet Hstanesi Kadın Doğum Servisinde görevli ebeleri ziyaret ederek çiçek takdim etti.

21.04.2018 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Ebeler Haftası dolayısıyla Devlet Hstanesi Kadın Doğum Servisinde görevli ebeleri ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Becerir ile Destek ve Personel Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, ebelere çiçek takdim ettikten sonra, pasta keserek çalışanların Ebeler Haftası'nı kutladı.

Becerir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ebelerin kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olduğunu söyledi.

Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlık olduğunu ifade eden Becerir, şöyle konuştu:

"9 ay anne rahminde kaldıktan sonra dünyaya geldiğimiz ilk anda anne babamızdan önce, bizleri şefkatli bir şekilde kollarına alan, ilk bakımımızı ve ilk kontrollerimizi yapan ebelerimizi görüyoruz. Onlar bize hayatımızın başlangıcında, ilk tanıştığımız insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı, normal bir doğumun takip edilmesinde, bir problem çıktığında gerekli yardımı yapmada birinci sırada sağlık hizmeti veriyorlar."

Destek ve Personel Hizmetleri Başkanı Soykırlı ise, ebelerin doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunduğunu aktardı.

Soykırlı, ebelerin haklarının ödenemeyeceği meşakkatli bir görev yaptıklarının dile getirerek, "Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ebeler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement