Ebülfez Ferecoğlu'nun Kişisel Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ebülfez Ferecoğlu'nun Kişisel Resim Sergisi

Ebülfez Ferecoğlu\'nun Kişisel Resim Sergisi

Su, Hava, Ateş ve Toprak… Alta Sanat Galerisi, bu yılki kişisel resim sergilerini bu dört elemente ayırdı.

13.02.2013 16:36

''Sanat Ateşle Oynuyor'' Ebülfez Ferecoğlu Kişisel Resim Sergisi…

02 Mart – 10 Nisan 2013

ALTA SANAT GALERİSİ

Su, Hava, Ateş ve Toprak… Alta Sanat Galerisi, bu yılki kişisel resim sergilerini bu dört elemente ayırdı. ''ELEMENTLER'' serisinin üçüncüsü, Ebülfez Ferecoğlu'na ait eserlerden oluşan, ''Sanat ATEŞle Oynuyor'' adı altındaki kişisel resim sergisiyle 02 Mart 2013'de…

İnsanlık sıçrayışını ateşin keşfi ile yapmıştır. Ateş, tarih boyunca ilahi gücün sembolü olarak görülmüştür ve insanoğlunun gelişmesinde , modernleşmesinde tıpkı sanat gibi önemli rol oynamıştır. Işık verdiği için aydınlığı simgeler.

Serginin adından da anlaşıldığı gibi, sanatçı ateşi, yakıcılığından uzak bir anlayışla, korkmadan, eserlerine bir malzeme olarak kullanmıştır. ''Her zaman yakar diye düşündüğümüz ateşi, ben etrafında ısınmak için toplandığımız, insanları birbirine yaklaştıran, arkadaşlığı dostluğu yaşatan, bir sembol olarak kullandım'' diyor Ebülfez Ferecoğlu. Eserlerinde de bunu yakından gözlemleyebiliyoruz. Yakıcı değil, sadece birleştirici, doyurucu ve ısıtıcıdır.

Zengin ve düşündüren kompozisyonları, renk ustalığı, çağdaş, modern, bir o kadar da mistik kavramsal eserleriyle sanatçı Ebülfez Ferecoğlu bir kez daha sanatseverleriyle buluşuyor.

Sanatçının sergisi 10 Nisan tarihine kadar hergün (Pazar hariç) saat 12.00 – 18.00 arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ebülfez Ferecoğlu'nun Kişisel Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement