Edebali'nin Öğütleri Kaligrafiyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Edebali'nin Öğütleri Kaligrafiyle Buluştu

ESEV öğrencilerinin 'Şeyh Edebali'nin Öğütleri' temasıyla hazırladıkları "Kuruluşun Hikmeti" kaligrafi sergisi, sanatseverlerin büyük ilgi görüyor.

05.11.2018 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Esenler Sanat Evi (ESEV) eğitmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Kuruluşun Hikmeti - Şeyh Edebali Öğütleri Sergisi" sanatseverlerle buluştu. Osmanlı Devleti'nin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayan ulu çınarlardan Şeyh Edebali'nin öğütlerinin yer aldığı kaligrafi sergisi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yoğun bir katılımla açıldı.

SANAT VE HİKMET HARMANLANDI

ESEV öğrencilerinin kaligrafi çalışmalarından oluşan serginin açılışında konuşan ESEV Genel Koordinatörü Abdülbaki Kömür, Osmanlı'nın 600 yıl hükümdar olduğunu ve bu hükümdarlığın arka planında hikmetin ve sanatın birleştirilerek hayata aktarılması olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

"Bugün de biz egemen olmak istiyorsak, tarihten ders çıkararak hikmeti, sanatı ve güzelliği harmanlamamız lazım. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 2018-2019 kültür sanat sezonuna 'Şeyh Edebali Kültür Sanat Sezonu' ismini verdi. Bu sezonda, Şeyh Edebali konseptiyle birbirinden değerli programlarımız olacak. Bu etkinliklerden bir tanesi olan 'Kuruluşun Hikmeti - Şeyh Edebali Öğütleri Sergisi'nin açılışını yaptık. ESEV Kaligrafi eğitmenlerimiz sanatı ve hikmeti harmanlayarak bu sergiyi ortaya çıkardılar. Emekleri için hocalarımıza ve öğrencilerine teşekkür ediyorum."

16 KASIM'A KADAR AÇIK

ESEV kaligrafi eğitmenleri ve 7 öğrencinin 41 kaligrafi çalışmasının yer aldığı sergi, 16 Kasım Cuma gününe kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Edebali'nin Öğütleri Kaligrafiyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement