Edirne'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Edirne'de kurbanlıklar görücüye çıktıEDİRNE Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği başladı.

28.08.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de kurbanlıklar görücüye çıktı

EDİRNE Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği başladı. Küçükbaş hayvanların yoğun olduğu pazarda, ortalama küçükbaş kurban fiyatları 800 ila 1200 lira arasında değişiyor.

Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan satış noktasında üreticiler, 1 yıl boyunca gözü gibi baktıkları hayvanları kınalayarak, pazara çıkarıp en iyi fiyata satmaya çalışırken, alıcılar da bütçesine uygun kurbanlığı seçiyor. Edirne Ziraat Odası Kurbanlık Canlı Hayvan Baskül Fiyat Tarifesi Teknik İhtisas Komisyonu üyesi İsmail Kasap, kurbanlık fiyatlarının uygun olduğunu belirterek, "Satışlar gayet güzel. Alıcılar da satıcılar da gayet memnun. Kurban keseceklerin son güne kalmamalarını tavsiye ederim. Geçmiş yıl ki deneyimlerime dayanarak, küçükbaşın yeteceğine inanmıyorum. Umarız fiyatlar artmaz da düşmez de" dedi.

Edirne Merkez'e bağlı Tatarköy'de üreticilik yapan Fahrettin Özkan, "Bu sene fiyatlardan memnunuz. Geçen seneler bozuktu, bu sene hayvan da iyi fiyatlar da iyi" dedi. Kurbanlıklarda karkas etin kilosunun 18 ile 20 lira arasında olduğunu ve herkesin memnun olduğunu söyleyen üretici Kerim Menli, "Fiyatlardan çok memnunuz. Kilosu 18 ile 20 lirası arası kurban gidiyor. Ancak malın iyi olacak" dedi.

Bütçesine uygun kurbanı pazarda aradıklarını ifade eden Selman Hastürk, "Geçen sene ile bu seneyi oranlarsak, bu sene fiyatlarda da satışlarda da yüzde 20 oranında bir artış var. Üretici için fiyatlar uygun şu anda para kazanıyoruz" dedi.

Hayvan pazarından sürekli kurbanlık aldığını ifade eden Fazıl Yıldırım, hem alıcıları hem de satıcıları memnun eden fiyatlar olduğu belirterek, "Biz epey bir mal alıyoruz. Fiyatlar konusunda şu anda alıcı da satıcı da razı. Kilosu 17 liradan 20'ye kadar mal gidiyor. Biraz fiyatlar arttı geçen yıla göre. Yeterli küçükbaş hayvan var. Biraz eksik var ama bu temin edilir" dedi.

Edirne Merkez'e bağlı Yolüstü Köyü'nde beslediği hayvanları pazara çıkararak satış yapan Ömür Özdidim, alıcıların kurbanlıklarda dikkat etmesi gereken noktalara değindi. Özdidim, "Benim burada 30 tane hayvanım var. Devletimizin açıkladığı baskül fiyatı 21 lira ondan memnunuz da alıcılar memnun değil. Alıcıya fiyatlar pahalı geliyor. Baskülün fiyatını 19-20 liraya satıyoruz. 20 tane hayvan sattım. Toplam da 50 hayvanım vardı. Kurban alıcıları genellikle her şeyi biliyorlar. Kurbanın hiçbir yerinde bir kusur olmamalı. Gözlerinde, dişlerinde, boynuzlarında ve kuyruğunda bir problem olmamalı. Anasından doğduğu gibi gelmeli. Bir kurban en az 7 aylık olmalı. Burada da öyle küçük kurban yok. Benim baktığım hayvanlar 12-13 aylık" dedi.

Edirne\'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement